Sibiria

My oh my va jävla kallt de är ute. Värsta sibirien här i Oslo, men de är de väl i och för sig hemma också, om ryktet stämmer. Jees alltså, de känns som att de precis var sommar, men ack så fort den försvann. Typ ett halvår kvar tills nästa sommar så de är väl bara att stå ut anta jag.

Jobbat idag i alla fall, hade första öppningen idag. Gick faktiskt riktigt bra, var inte alls så farligt som jag hade föreställt mig. Har annars varit jävligt lungt på Linderud idag, typ inte varit in en enda kund. Men alltså jag höll på skratta ihjäl mig åt securitas. Dom är juh riktigt jävliga ibland dom där grabbarna, men ack så korkade, haha ! Hur många securitas behövs de för att byta ut en rulle med inslagspapper ? Svaret är tre, haha ! Alltså vilka jävla miffon. Dom ringde dit en efter en och när dom väl var tre stycken så tog de ändå 15 minuter innan dom lyckades lista ut hur rullen skulle bytas. Dom bjöd i alla fall på dagens skratt, så de tackar vi för :)

När jag slutade kom Lyddis förbi och vi drog in till byn och hälsade på Pats och Akam på Crossway. Satt där ett tag, sen drog vi på Donken och käka middag. Love it ! Ska egentligen inte lägga pengar på sån skit, men ibland får man skämma bort sig själv lite. Efter maten drog vi tillbaka till Crossway och satt där tills dom stängde, sen drog vi in på Oslo City och gick runt och kikade i affärer. Meget morsomt !


Ciao


Snow-chaos

Oh my vilket jävla väder de har varit här idag. Snöstorm som faan och kallt som bara den, not cool. Vi sov ut riktigt rejält idag, eller i alla fall jag. Vaknade när brudarna höll på ta fram frulle, halv 12. Efter de gjorde vi oss iordning för att gå och handla söndagsmidda. Klädde på oss rejält, tog oss ut i snöstormen och vandrade bort till Veitvet för att handla, men what a fail. Alla som bor i Norge, inklusive vi, vet juh att ingenting är öppet på söndagar, eller ja, inget förutom mackar och typ 7 eleven. Ja, så de var bara att vända hemåt igen ! Fick bli bullens med mos i bröd till middag istället för nån mysmiddag, men de satt lika fint de.

Annars har vi inte gjort nåt vettigt alls idag. Känt oss rätt slöa, så vi tog och slog på The O.C. och har kört maraton hela eftermiddan. Tagit ett litet break nu, men ska väl slå på tredje skivan alldeles strax och sitta och slökolla tills de blir läggdags. Sen är de upp och jobba som gäller för oss alla 3 imorn, fast jag börjar inte förns 12 så de va juh en soft start på arbetsveckan i alla fall :)


Ciao


Fick ett samtal av Majs igårkväll, mycket uppskattat må jag säga. Så skönt att höra nåt över huvudtaget från nån där hemma och höra att allt är bra ! Ååh I miss you Majsi <3

The ugly truth

Blev en film som jag anade, The ugly truth. Grym film, bra skådespelare och mycke underhållning. Så tummen upp för den. Jag skrattade så jag satt energidryck i halsen, eller satt i halsen gjorde jag inte riktigt, utan drog ner de i fel strupe. Så nu känns de som att jag har energidryck i hela lungorna, men de är smällar man får ta när man vill ha roligt :) Nu slår vi på nästa film, Masjävlar. Har sett den så sjukt många gånger, men den är bara för grym alltså och den där dialekten är så jäkla skön !


Ciao


Sjukt kul film, så värd att se (Y)

En av dom bästa svenska filmerna jag vet, lättsam och sjukt underhållande (Y)

Kick ass day

Usch va trögt de var att ta sig ur sängen imorse, alldeles för tidigt att kliva upp 8 på en lördag. Men tog mig upp och iväg på jobbet i alla fall. Ååh damn vad ens egna inställning till saker och ting kan göra livet lättare alltså. När jag klev in på jobbet så bestämde jag mig för att de här skulle bli en bra dag, jag skulle vara glad och trevlig och sälja bra. Och vet ni ?! De funkade :) Har känts mycket lättare att gå fram till folk och vara påflugen och de har verkligen lönat sig, lyckades sälja för 27 000 NKr idag, yeei me. Känns faktiskt som att jag har kommit in i jobbet lite mer nu också. Hittar mer i butiken och förstår nästan jämt vad folk frågar efter även fast dom talar konstigt, så bara tummen upp för idag.

Nu sitter jag här med mina kära roomates och vet inte alls vad vi ska hitta på ikväll. Har nyss käkat kötbullar och mackisar så nu ligger vi som vanligt i soffan och jäser. De där gymkortet skulle sitta jävligt fint alltså ! Men försent för gym ikväll ändå, så får se vad som händer, blir antagligen lite filmmys bara :) Nöjd pappsen ?! Inget vin på hela helgen, så hoppas du kan vara lugn nu !


Ciao


Kokosyoghurt till frulle, love it :D

Think positive girl

Ååh va jag inte känner för att gå på jobbet idag. De är kallt ute, de halvsnöar, jag mår illa och känner inte alls för att vara trevlig och pratglad idag. Men va gör man, har man tackat ja till jobb så har man och de blir juh faktiskt en extraslant som jag kan sätta in på mitt resekonto. Är bara att jobba på de och se glad ut ! Ska försöka tänka positivt framöver, men de är juh så sjukt mycket lättare att bara få vara lite småless och gå runt och klaga hela tiden. Men de är ännu en grej som ska bli ändring på, jag ska bli mer positiv till saker och ting hur drygt de än känns, så är de bara !

40 minuter kvar till jobb, 70 minuter kvar tills Lyddis slutar. Så extremt drygt att vi alltid går om varann, oavsett vilka tider vi jobbar. Men de kanske är en positiv grej ?! Om vi inte ses allt för ofta så har vi desto roligare när vi hinner ses. Eller ?! Ja, jag vet då inte, men de kan juh vara så :)


Ciao





Oh my it's chilly

Fy fasen va jävla sjukt kallt de är i de här landet alltså. Minsugrader också den här jäkla snålblåsten på de, not cool ! Plus att de nästan känns som att vi har minusgrader i lägenheten också, men sikken tur vi är norrlänningar och tål kylan (Y)

Åkte på jobb idag med förresten, fast på Storo denna gång. Alltid lika roligt med lite miljöombyte ! Jobbade 12-21, så då blir de ännu en extraslant till novemberlönen, awsome. Fick även en glad överraskning när jag kom på Storo. Fick gå ner till stylingborden på andra våningen och få håret fixat, sen fick jag en leopardmönstrad locktång, plus 3 månaders fri hårstyling. Kan åka på Storo när jag vill och få håret fixat precis som jag vill ha de, så de ska jag väl försöka utnyttja så gott jag kan. Thumbs up people ! I övrigt har väl dan varit rätt så seg faktiskt. Träffat två nya arbetskompisar, skittrevliga, men frågan är hur trevliga jag var ?! Alltså jag kan vara världens sämsta människa på att lära känna folk. Älskar att träffa nya människor, men jag är förjäkla dålig på att hitta på samtal alltså och är de nån som frågar mig nåt så är jag aldrig så smart att jag ställer samma fråga tillbaka, istället blir jag tyst. De måste de bli ändrig på minnsann, annars kommer jag juh aldrig komma nånvart här i världen !

Blir även jobb imorn tydligen, men på Linderud. Så mellan klockan 14-20 ska jag vara supertrevlig, jätteframåt, pratglad, frågvis m.m och kanske lära känna nån ny spännande människa hade jag tänkt. Får se hur jag lyckas med den uppgiften ?! Wish me good luck ;)


Ciao


Lunchbreak firades med en 10 kronors latte idag, me like ;)

A piece of pie

Lyckades ta mig upp imorse som planerat. Jag och Pats fixade oss och fick halvspringa till tunnelbanan för att hinna med. När vi typ var framme så fick jag ett samtal från Linderud och dom ville att jag skulle komma bort dit så fort som möjligt och jobba idag. Så istället för att följa med Pats in till stan fick jag lov och hoppa av efter bara två stationer och springa upp på Chantal. Haha, Ninas min när jag kommer dit typ 10 minuter efter hon hade ringt ! Så snabb trodde hon minnsann inte att jag var ;)

Blev i alla fall en relativt lugn dag och jag slutade runt 17, så då vare bara till att handla lite och sen bege sig hemåt till Lyddis som stog och laga mat. Har bestämt att vi ska baka en äppelpaj, stänga av datorerna och bara umgås ikväll, får se hur de går, men de skulle vara sjukt mysigt :)


Ciao

 


Exhausted housewife

Alltså man blir faan helt jävla slut av hushållssysslor. Och för er där hemma som tror att jag håller på att förvandlas till min mamma, så är inte fallet, jag fuskstädar bara så än så långe kan jag ikke jämföras med henne ;) Men de hindrar mig inte från att vara helt utmattad ändå. Har inte gjort ett piss sen vi åt, eller slängde in en tvättmaskin till, men de var Lyddis som fick hänga upp skiten. Istället myste jag ner mig under en filt med en stor köpp äpple/kanel te. Så jäkla mysigt att dricka te såhär i vinterkylan ! 

Just nu sitter vi och kikar på Bartenderskolan, som vanligt på tirsdager. Sjukt roligt program och kan juh inte mer än säga att man blir fett sugen själv ! Men vi får se hur de blir med dom planerna, finns juh så mycket man vill göra här i livet :)


Ciao


Funderar på om jag ska orka mig upp imorn och åka med Pats in till stan när hon ska på jobbet. Ska juh in dit i vilket fall som helst så varför inte börja dagen i tid liksom ?
  

Efficiency, me like

Oj vilken effektiv och skön dag jag har haft idag. Vaknade runt 10 och kände mig sjukt utvilad, så satt och surra lite med Pats innan hon gatt dra på jobbet, sen blev de frulle. Efter de så var de bara att fixa sig lite och sen springa iväg till Linderud. Gick på DnB nor och fixade så jag blev kund hos dom, så fick mig ett norskt bankkontonummer och resten av grejerna, typ internetdosa och kort får jag kirra först när första lönen har kommit in på kontot. Men nu är de ordnat i alla fall, så då slipper jag tänka mer på de. När de var klart sprang jag upp på Chantal och surrade lite med Nina och Maybritt och sen belönade jag mig själv med lite shopping. Blev en rosa mjukisdress, två par byxor och en såndär grej som man gör te med, alltså en sån som man hä löste i och doppar ner i koppen. Sen blev de även lite nödvändig matshopping innan jag drog mig hemåt igen.

Väl hemma blev de till att dammsuga och skura köket, hallen och badrummet. Våra rum och tvrummet får vänta tills imorn. Sen hade vi ett jätteberg med disk som behövdes tas om hand, så de var bara till att sätta igång med de. När jag nästan var klar så kliver Lyddis in genom dörren :) Så då blev de till att vika lite tvätt och sen åt vi upp tacoresterna :)


Ciao


Better together

Båda mina sambos är hemma och allt är så mycket bättre när vi är tillsammans. Även fast vi typ alltid bara sitter vid varsinn dator och muppar, men man är i alla fall inte själv. De är faktiskt lite smådrygt att vi alltid går om varandra. Vi är typ aldrig två hemma samtidigt, utan de är alltid bara en av oss som är ledig ! Men vi får väl se, kanske blir bättre framöver :)

Just nu sitter vi och kikar på The Event, eller ja, de är väl bara jag som kollar. Men alltså gud va jag älskar de programmet, jag blir så jäkla psykad av att se de. Alltid lika spännande och förvirrande, love it ! Men är reklam just nu, därför jag har tid att uppdatera lite ;)

Imorn får vi se vad som händer. Ska nog försöka städa lite i alla fall, hoppas jag orkar för de behövs verkligen just nu. Ser förjävligt ut här ! Sen kanske jag väntar med att handla tills Lyddis kommer hem, är juh som lite trevligare att göra de tillsammans. Borde egentligen ta mig ut på lite shopping i veckan också, men får se hur de blir med den saken !

Har även aktiverat mitt norska sim-kort nu också, så de är bara att säga till om ni vill ha mitt nya nummer ! För ni kan inte längre nå mig på mitt svenska nummer :)


Ciao


I miss my baby today <3

Silence is taking over

Då var helgen redan slut och helt plötsligt blev de väldigt tyst, stilla och ensamt i lägenheten. Krille och Mackan har åkt hem och brudarna är på jobbet, så nu sitter jag här för mig själv igen. I vanliga fall brukar jag tycka om att ha lite ensamtid och ha en stund för mig själv då man kan samla tankarna, men sen vi flyttade hit så vill jag mer än gärna ha liv runt mig hela tiden. Blir så jäkla rastlös av all tystnad ! 

Borde egentligen ta och städa lite, men tro de får vänta tills imorn, eftersom jag känner mig lite hängig idag. Sovit halvdåligt inatt och när jag vakna så hade jag ont i hela kroppen. Slår vad om att de är den här jävla kylan ! Helt seriöst, jag som alltid klagar på att de är kallt hemma, men här är de kallt. Och, då menar jag inte att de är kallare utomhus, utan inne i lägenheten. Mitt och Pats rum är värst, känns nästan som att man går och lägger sig i ett tält en mörk höstkväll, utan sovsäck. Usch alltså, de här måste vi lösa annars kommer vi bli sjuka hela högen !

Näe nu tycker jag att Lyddis kan ta och komma hem och hålla mig sällskap :)


Ciao

Avatar

Blev tacodinner idag, satt förjävla fint må jag säga. Satt länge och fundera på om vi skulle ta hemkörning på pizza, men vi bestämde oss istället för att laga lite tacos. Lätt bästa beslutet idag. Sen tro jag mest att vi har legat hela dan, vi har i alla fall inte varit ut nåt. Och när de var dags för kvällsfika så ställde sig jag och Pats och skalade 1 kilo räkor. Alltså de kan ha vare de mest dryga jag nånsin varit med om, speciellt när jag blev så jäkla tvärmätt precis när vi skulle äta dom också, så jag avstog. Men dom andra smaskade i alla fall i sig lite rostisar med ägg, räkor, grönisar och mayo !

När kvällsfikat var slut så slog vi på den sjukt efterlängtade Avatar. Som jag har gruvat mig för att se den filmen alltså. Har juh haft ashöga förväntningar och velat sett den, men den är juh så sjukt jävla lång så jag har inte orkat. Men nu när den väl är sedd kan jag med stor belåtenhet säga att den var så himla värd att se. Oj oj oj vilken bra film och oj oj oj va jag grina. Sjukt bra film alltså, så alla som inte har sett den, SE DEN !


Ciao


Wonderbar ! Och dom är juh så vackra dom där avatarerna :)

Partey

Dagen började med jobb för min del, sen stog middan på borde när jag kom hem, love it. Efter maten var de bara till att fixa sig för kvällen och när vi var klara med de så blev de som vanligt lite kortspel. Kortspel och vin, så jäkla underbart ! Akam och Dj kom även hit en sväng så vi lärde dom att åka bussen och tror faktiskt att vi lyckas supa Dj under bordet igår, eller i alla fall en liten stund.

Sen drog vi in mot stan. Visste juh som inte riktigt vart vi skulle, så drog på Buddah Biljard och spelade och drack lite. Även om kvällen inte riktigt blev som vi hade tänkt så tycker jag ändå att vi hade riktigt kul :) Alltid kul att hitta på nåt liksom. Och, ett tack till Dj som fick springa ikapp våran buss och stanna den till oss !


Ciao


Bjussar på lite bilder från kvällen :)

Akam & Krulov

Dj & Lyddis :)

Naaw, Mackis och Lyddis :)

Dj, Lyddis och Pats :)

Pats och Akam :)

Lyddis och jag :)

Jag och Akam :)

Vi körde lite uglyfaces ;)

Sexy girls ;)

;)

;)

;)

;)

Blev en trevlans kväll i alla fall :)

Oslo's new supermodel ?!

Haha, vilken komisk start på jobbet idag. Kom dit och möts av Linda och Miriam som säger att jag är så jäkla snygg. Vad nu tänkte jag, läskiga arbetskompisar som flyger på en sådär. Men i alla fall, så fick jag agera modell i typ en timme. Dom skulle knäppa kort på lite kläder till en annons och hade ingen modell, så de fick bli jag ?! Ååh fy faan, de är nog de värsta jag nånsin varit med om. Tycker verkligen inte om seriösa bilder, haha ! Men får väl se om de kommer med eller inte, hoppas nästan att nån annan också har tagit lite bilder så att dom välja istället.

Efter de så drog dom båda andra och lämnade mig helt själv. Ny butik, ny tjej, lite nya kläder, annorlunda inredning, ja hur faan hade dom tänkt där egentligen. De blev som jag befarat och jag var tvungen att stänga helt själv ! Men tror faktiskt att de gick rätt bra, får väl se om dom ringer och vill att jag ska jobba nåt mer :)

När jag väl kom hem var de fullt med folk här, eller fullt och fullt, men Lyddis, Pats, Krille, Mackis, och tre av Krilles kompisar. Trevligt trevligt ! Så nu är de vin för fulla slanten :)


Ciao

Storo

Jaha, klev upp runt 11.30 idag och kände mig lagom uppvilad. Hoppade in i duschen och sen lite smink på de ! Eftersom alla är och jobbar så är de bara jag och Krille här hemma. Vi tog och kokade lite kaffe och sen har vi mest bara sutte framför tvn och surrat en massa. Så himla skönt att mina brudar har så lättsamma pojkvänner :)

Men snart är de dags för jobb, på Storo. Linda ringde mig i måndags och frågade om jag inte kunde jobba idag, 16-21. Självklart tackade jag ja till den förfrågan, men nu är jag riktigt nervös alltså. Har bara träffat Linda en gång och vet inte ens om de är hon jag ska jobba med, men de ska väl förhoppningsvis gå bra. Börjar bara fundera lite på om de är jag som har stängning ?! Men dom kan väl ändå inte tänka sig att första gången jag jobbar där ska jag stäng själv ?! Ja, vi får helt enkelt vänta och se hur de går, ni lär juh få en update ikväll.

För övrigt så kommer juh Mackis ikväll också, så då blir de fullt hus i helgen. Tro nog att de blir ett glas vin ikväll också, så de ser jag fram emot. Har juh som börjat bli en tradition att dricka vin på helgerna här i Oslo, me like ! På lördag hörs de som att de kanske blir lite mer festligheter, men jag jobbar 11-18 så vi får väl se, men jag känner på mig att de här kommer bli en grym helg :)


Ciao


Friday tradition ?! Så jäkla skönt att varva ner med ett glas vitt :)
  

Visitors make me happy

Har juh haft mammsen och pappsen på besök idag, love it ! Dagen började med att jag skjutsade iväg Lydia till jobbet och sen drog jag vidare till stan för att möta upp föräldrarna på deras hotell och käka hotellfrulle. Sen drog vi på stan en sväng, vandrade runt på Karl Johan och kikade runt i lite olika gallerior, så de var trevligt. Efter de var de dags att ta med sig dom båda till Linderud och visa vart jag jobbar. Så dom fick träffa chefen och Nina och kika runt lite i butiken. Mammsen hittade till och med lite grejer som hon köpte och då avslöja minnsann May-Britt att dom som tillhör familjen får 20% på allt dom handlar, awsome. Så då fick hon minnsann fynda lite ! Sen gick vi och fika en sväng och efter de var pappsen trött så han gick och satt sig och jag och mammsen shoppade lite till mig, tnx mami :) När vi var färdighandlade så drog vi hem och dom fick se lägenheten för första gången. Tro faktiskt att dom tyckte att vi hade de riktigt fint här. Sen fick jag skjuts till tunnelbana och dom drog vidare mot Torsby.

Tog tunnelbanan till stan för att hämta upp Krulov på centralen. Gick och hälsade på Pats en sväng innan vi drog vidare hem. Lyddis kom ganska precis då vi kom hem, så ställde oss och lagade köttbullar och mackisar till middag och nu ligger vi som vanligt bänkade framför tvn :)


Ciao


Äntligen har jag mina efterlängtade skinnhandskar och ..


.. dessa godingar som jag gått och suktat efter sen jag flytta hit :D TACK MAMMA <3


Fiskbullar och pärer

Spanien vann matchen !!

I övrigt att dagen gått åt till att spela Sonic the hedgehog. Blev så fruktansvärt sugen på de spelet när jag hörde att Lyddis surra om de, så var tvungen att leta upp de. Grymt spel ! Annars har de inte hänt nåt speciellt, suttit och kikat på två smågrabbar som åkt slalom på vår bakgård. Faan vilket tålamod småbarn har alltså. Dom kuta upp och ner för den där lilla backen med skidorna i högsta hugg, och för vad ?! För att få stå på skidorna i typ 2 hundradels sekunder och kanske hinna göra en slalomsväng ?! Jees så tråkigt, skulle jag aldrig ha ro till att göra.

Sen stack jag till Vietvet och hämtade Lyddis från jobbet. Stannade för på Narvesen och införskaffade ett norskt kontantkort, så ska väl snart ta och aktivera de. När vi kom hem så ställde vi oss och lagade fiskbullar och pärer och de satt förjävla fint, trots att de var nå jäkla törpärer vi köpt på oss. Men nu är vi i alla fall mätta och belåtna och ligger bänkade framför tvn. Får se om vi orkar åka in till stan och möta upp mammsen och pappsen när dom kommer senare :)


Ciao


Min tur att vara chaufför, men imorn blir vi av med bilen och måste börja åka tunnelbana ;o

Oh la la Espania

Sitt och kikar på Spanien-Skottland just nu (repris tror jag). Ååh va jag saknar VM 2010 ! Vi hade så sjukt kul och vi samlades inför varje match för att heja fram Spanien till vinst, which we did ! Men nu får jag sitta helt själv och försöka heja. Gick bra för typ 1 minut sen, men Skottland bestämmde sig tydligen för att dundra in två mål bara sådär, sjukt dålig stil alltså. Men min drömprins lyckades i alla fall sätta en straff och Iniesta gjorde mål strax innan Skottland, så de är juh fortfarande oavgjort. Men känner att Spanien är på hugget som vanligt, så hoppas verkligen att dom tar de här :)


Ciao

  
Så jävla vacker, en dag ska jag se denna man spela på riktigt :)

Baah ..

Har suttit och försökt ändra design på bloggen, men hu faan tror ni de går ?! Ja, inte speciellt bra tydligen. Just nu är jag så sjukt less på tekniskt skit, baah .. Först vill inte mitt jävla internet fungera, även fast de funkar hur bra som helst för dom andra två och nu är jag ska försöka göra sidan lite finare så fungerar inte de heller. Näe, nu får Pats ta och komma hem och kirra de här åt mig tycker jag ;)


Ciao

Cleaning lady

Städa städa varje fredag också varje jul, för de tycker jag är kul ! Inte precis, men de är ett grymt bra tidsfördriv i alla fall. Har dammsöge, skurat inne på toan, torkat av spegeln och försökt torka av ett av våra glasbord. Alltså helt seriöst, de är sjukt snyggt med glasbord, men ack så opraktiskt. När jag hade torka översidan på bordet så insåg jag att de var lika jäkla skitigt under och eftersom de är glas så syns juh de såklart igenom. Så inte nog med att man måste torka en sida, utan man har två sidor att torka, baah. Jag gav upp efter de, blev allt för less. Så tänkte, eftersom vi har tre glasbord så får vi välja varsitt och turas om att torka dom (Y)

En positiv grej är i alla fall att jag har insett att jag aldrig kommer kunna bli anställd som städtant. Är inte riktigt min grej kan man väl säga ! Nog för att de säkert är ett kul jobb om man väl kan städa, men de är juh just de - jag vet inte riktigt hur man gör dom här lite svårare grejerna och hur man tänker bort allt som är äckligt med att städa. Tänkte egentligen ta och skrubba själva toastolen idag, men blev så jäkla äcklad så spillde lite WC-rent på golvet istället och började skura. Vi tar de steg för steg ..

Ååh, fortfarande 2,5 timme tills Lyddis slutar och jag är fett uttråkad. Nu skulle de sitta fin fint med ett gymkort. Funderar starkt på att skaffa ett, men måste övertala mina vänner att joina mig för att träna själv är juh inge kul. Eller ?! Jaja, har ni lust att bidra till varsitt gymkort till oss är de bara att säga till så skicka jag kontonr så fort som möjligt :)


Ciao


De enda positiva med att vara ledig är att man får gå i mjukisar hela dan och slipper sminka sig :)

And now it's my turn

Middan satt helt okej, konstigt uttryck. Brudarna tyckte de va supergott, men chilisås påminner verkligen alldeles för mycke om ketchup, så de var inget för mig. Fick sitta och försöka intala mig själv hela tiden att "de är inte ketchup utan chilisås, de är inte ketchup, de är inte ketchup, de är inte ketchup .." ja ni förstår själva principen ?! Fick i alla fall i mig de jag hade tagit för mig, men tror jag avstår när de blir till att käka upp resterna faktiskt.

Hur som helst, imorn är de min tur att vara helt själv. Jees så tråkigt de kommer bli ! Men ska i alla fall kliva upp och skjutsa iväg Lyddis runt 8, sen får vi se vad dagen har att bjuda på. Blir förmodligen så att jag drar fram dammsugarn en sväng, sen ska jag nog se om jag lyckas skura inne på toan. Yippie, va sjukt kul de lät ! Jaja, de är i alla fall värt att vara ensam så länge vi alla har jobb :)

Blir juh så att båda mina roomies jobbar ända fram till fredag och själv börjar jag inte jobba förns fredag då Lyddis slutar (Y) Men får juh i alla fall besök av mammsen och pappsen onsda-torsda, yeeei ! Så blir juh inte helt själv hela veckan i alla fall. Men sen får jag agera femte hjulet hela helgen, då båda pojkvännerna kommer på besök. Känns verkligen som en toppenvecka, haha ! Näe, men de blir säkert hur trevligt som helst :)

Time for a man-hunt ?! ;)


Ciao


I've got theese two to thank for my good looks ;) Love you <3

Dinner time

Sådär ja, nu har jag och Lyddis försökt oss på Pats efterlängtade pastagratäng. Älgfärs, past, grädde, chilisås och ost, simple as that ! De var verkligen skitenkelt, ändå trodde Pats att vi inte skulle klara de. Men hon får väl allt se när hon kommer hem och middan står serverad, då kan hon faan inte klaga :) Hoppas hon kommer snart bara, för gratängen är klar och vi är döhungriga ! Har diskat bort, dukat bordet och tänt massa ljus, huuur mysigt som helst verkligen. Nämnde jag att jag älskar att ha rumskompisar ?! ;)


Ciao

Euro shopper

Euro Shopper är verkligen ett underskattat i mina ögon. Har alltid varit lite småskeptisk till deras produkter, eftersom dom är så pass mycket billigare än andra märken. Då känns de juh liite som att nåt måste vara fel, men ikke. Vårt nya ekonomiska liv har verkligen fått oss att öppna ögonen för detta underbara märke och inte faan är de nåt fel på deras produkter heller. Allt vi kan komma över som har märket på sig köper vi. Ägg, pasta, nudlar, choklad, oboy, tonfisk, pärmos, krossade tomater, laxkotletter, pommes frites m.m m.m. Love it ! Inte bara de att dom har bra produkter, de är juh galet billigt också :) Har dock fått höra av mina kära roomies att pärmosen går bort, smakar tydligen bara vatten, men annars är allt toppen ! Tänkte bara jag skulle informera er skeptiker, som är som mig, där ute att de faktiskt är helt okej produkter och att man kan spara en rejäl slant på att testa :)


Ciao


Några få delar ur vårt skafferi ! Idag lyckades vi även hitta bröd med samma märke, typ franska. Köpte 2 stycken då dom bara kostade 7.40 NKr styck ;) Fynd som faan !

Awsome dude

Jag och Lyddis tog de väldigt rolit imorse. Tog oss verkligen en redig sovmorgon, skönt som faan ! Så när vi klev upp vill Pats att Lyddis ska ringa henne så fort som möjligt och helt plötsligt hade Lyddis fått en arbetsintervju. Vi gjorde oss iordning och åkte dit. Efter kanske 20 minuter kommer en glad Lyddis tillbaka och säger att hon ska få provjobba hela den här veckan, sen ska dom bestämma sig på fredag hur de blir. Yeeei, finally some good news. Kände hur jag blev glad i hela kroppen för hennes skull, de här förtjänar hon verkligen och hon kommer klara de galant :)


Ciao


När vi klev upp imorse vräkte snön ner, så nu är de vitt och fint på vår bakgård :) Dock väldigt slaskigt i övrigt !


Ååh, vår första ostskiva sen vi flytta hit, gött som faan :D

 
Här är mitt jobb :)


Vår första helg och vår första besökare :)


Våran gomiddag :)


Hittade även jättebillga räkor på Kiwi, så när Mackis va här lyxade vi till de ordentligt på kvällskvisten :)

Lite bilder för er att kika på i alla fall, ska bli bättre med kameran framöver !


Hipp Hipp Hora

Vi har varit sjukt sega sen vi kom hem. Så tände lite ljus, packade fram våra små godisförråd och myste ner oss i soffan för att se film. Blev först De Bortglömda och sedan Hipp Hipp Hora. Funderade på att slå på ännu en film efter de, men vi lät MTV stå på istället. Sitter fortfarande nermyst i soffan, men funderar på om de inte börjar bli dags för sängen snart. Pats pluggar, så kanske ska försöka hålla henne sällskap ett tag till i alla fall :)

Imorn blir de jag och Lyddis på tu man hand igen, får se vad dagen har att bjuda på. Men ny vecka, ny dag, nya äventyr. De här blir bra !

Btw, grattis till min goe far på farsdag :)


Ciao


Den här filmen var bara konstig, verkligen inget för mig.

Hade helt glömt bort hur sjukt patetiskt rolig den här filmen var, haha ! Lätt värd att se (Y)

Lets play some pool dude

Blev inte riiktigt som planerat igår, men de gjorde absolut ingenting. Istället för att dra ut kom Akam, som Pats jobbar med, och Dj hit istället. Två supertrevliga grabbar ! Vi satt mest och smutta lite vin och surra en massa, bjöds även på lite dans, haha. Blev en väldigt sen kväll, så grabbarna fick slagga på soffan och när vi vaknade drog vi in på stan för att käka lite kylling kebap i pita. Satt förjävla bra må jag säga ! Sen hade vi väl egentligen tänkt dra hem, men vi följde istället med grabbarna på nån typ biljardbar eller nåt sånt. Så jäkla fint de var där, grymt mysigt ställe alltså ! Där ska vi lätt hänga fler gånger. Men blev i alla fall så vi blev kvar där några timmar och spelade biljard, sjukt kul faktiskt :)

Nu har vi precis kommit hem till vår kalla mysiga lägenhet och funderar på att dra igång en film eller nåt. Tro om man ska försöka sig på att tända en mysig liten brasa i kaminen ?! ;)


Ciao

Cheers mate

Vare nån som sa utgång ?! Ja, och dessutom väldigt tydligt denna gång !

Jag och Lyddis lagade mat tills Pats kom hem från jobbet, så de va bara att slå sig ner och kasta i sig den. Riktigt gott med älgstek, hemmagjorda klyftpärer och brunsås ! I alla fall så började vi diskutera hur våra olika dagar hade varit och vi var allmänt flummiga. Så kom vi på den smarta idén att Pats kunde skicka till sin arbetskamrat och höra om vi skulle dra ut ikväll, said and done. Så nu håller vi på piffa till oss lite och smuttar på varsitt vinglas, me like. Hoppas att Pats kollega har nån koll på vart man ska hänga, för vi har då faan ingen koll :)

It´s gonna be a good night ladies ;)


Ciao

Rush hour

Tænkte blogga lite från jobbet, duktiga jag ! Sitter inne i vårt grymt trånga lilla lager/kontor och har min så kallade lunchbreak. Fått i mig ett æpple och tre pepparkakor i alla fall, så nu håller jag mig nog fram till middan. Bestæmde mig førresten før att gå till jobbet idag och jæklar va skønt de var. Alldeles lagom temperatur ute idag, dock vældigt slaskigt, men de gick bra ændå. Tar mig exakt 15 minuter att gå till jobbet, så de ær juh helt perfekt att børja dagen med en lagom lång prommis innan man børjar jobba och blir inomhus hela dagen.

Har varit sjukt lungt hær på Chantal idag, fram till før en liten stund sedan. Snacka om rush hour, helt pløtsligt børjade bara allt folk att vælla in. Men de ær himla roligt nær de ær mycke rørelse i butiken, så slipper man stå som ett fån och fundera på vad man ska hitta på. Love it !

Tænker på Lydia som ær hemma helt sjælv idag igen. Snart hittar vi ett jobb till dig med bruden, I know it ! Før næsta vecka och veckan dærpå jobbar jag bara lørdag, så då ska vi ut och sælja in goa lilla Lyddis nånstans. Før vem kan egentligen motstå en sån liten pudding som henne ?! ;)

Næe, nu kanske jag ska ta och gøra nån nytta igen. Hoppas ni mår bra dær hemma och att ni snart kommer och hælsar på oss :)


Ciao


The Beach

Har precis tänt en eld i kaminen och nu sitter vi och kikar på The Beach. Kan inte låta bli att drömma mig tillbaka till Thailand och de underbara liv vi levde där i tre månader. Maya Bay där filmen utspelar sig var en sån otroligt vacker plats alltså. Lite synd bara att stället har blivit så invaderat av turister ! Ååh va jag blev ressugen nu. Vill åka tillbaka till Asien igen, vill åka till Australien, dra en roadtrip genom Europa, färdas genom hela den amerikanska kontinenten, alanya, ååh de är så många platser jag vill se och uppleva. Vet att de inte kommer ske än på ett tag, måste jobba ihop pengar först. But someday I will do all of that, no doubts about it !

För övrigt har jag jobbat idag. Varit jävligt dött idag, men de har ändå gått rätt bra. Lite halvsegt, men helt okej ! Hade juh stängning idag också och tror faktiskt att de gick riktigt bra den här gången. Kändes bra i alla fall ! Lyddis och Pats kom förbi och höll mig sällskap sista halvtimmen, så tro de va lite därför de kändes lite bättre också. Så slapp jag vara helt själv liksom !

Imorn är de jobb som gäller 10.00 - 17.00. Sen har vi tagit fram en stek ur frysen, så ska väl försöka tillaga den på nåt vackert sätt och ha en liten mysmiddag, me like. Ska kanske försöka hinna träffa Lillan en sväng imorn eller på söndag också, vi får se :)


Ciao


Helt okej film faktiskt :)

Love having roomates

Måste bara säga att de här med att ha roomates är riktigt jävla trevligt ! Allt blir så mycket mysigare när man gör saker tillsammans och man behöver inte vara rädd för att komma hem till en tyst, mörk, tråkig och ensam lägenhet :)

Kvällen har bestått av massa Björn Gustafsson klipp, ansiktsmasker och manikyr, love it <3


Ciao


Hade helt glömt bort hur sjukt kul den här killen är alltså :)


Thursday

Idag har jag och Lyddis varit själva hela dan. Skjutsade iväg Pats till stan och sen skulle vi försöka hitta till Bryn för att köpa silvertejp. Lyckades inte hitta dit så vi drog på Storo istället. Tyvärr fanns där ingen silvertejp att hitta, så vi fick börja om från noll. Åkte tillbaka till där vi släppte av Pats och letade upp första bästa Claes Ohlson och köpte den där jäkla tejpen. Sen tänkte vi att vi skulle gå och heja på Pats och se vart hon jobbar, men hennes chef va där så vi gick bara in och vände sen drog vi hem.

Väl hemma satte vi igång med lite städning. Dammsög hela placet och dammtorkade lite här och där. Fy faan vilken snusktant som har bott här innan oss alltså. Så jävla mycket snusk man har lyckats hitta här sen vi flytta in alltså. Hon kommer få fetaste chocken när hon flyttar tillbaka ! Men skit samma, efter städningen satt vi oss ner för att se över våra liv litegrann. Gjorde lite räkning på vår ekonomi och satt och diskuterade kommande inköp. Riktiga vuxenpoäng till oss som är så duktiga. Vi kände oss verkligen som små kontorskvinnor, haha !

Nu har vi nyss käkat fiskpinnar och mos, så blir väl soffhäng fram tills de att vi ska åka och hämta Pats. Ska se efter hur de går med tvättmaskinen också. Första gången vi använder den, så vi får se om vi lyckades trycka på  rätt knappar :)


Ciao


Work it

Åkte och mötte upp min chef imorse, sen drog vi vidare till Storo Sentret och träffade butikschefen där. En trevlig tjej som verkade riktigt lättsam, så ser fram emot att få några timmar där borta också. Kul med omväxling liksom ! Sen drog jag hem och käkade frulle med brudarna :) Pats fick då ett samtal från stället där hon var och provjobbade förra veckan och dom ville att hon skulle komma på inskloning redan idag. Så de var bara att packa in grejerna i kylen och köra in till stan. Släppte av Pats, sen drog jag och Lyddis på skattekontoret så jag fick lämna in mina papper. Så nu är de ur världen i alla fall, hoppas att de går fort att få de där jäkla D-numret så jag kan skaffa telefonkort och bank snart.

När de var gjort drog vi tillbaka till Linderud och tog en kaffe. Sen skilldes vi åt, eftersom jag skulle springa och jobba. Gått riktigt bra att jobba idag faktiskt, även fast jag varit HELT själv dom tre sista timmarna. Såklart kom rushen efter att mina 2 kollegor gått hem, så jag har sprungit runt som galen och servat kunder, samtidigt som jag försökt snygga till i butiken och städat. Men de gick juh bra i alla fall och jag slog både Nina och May-Britt på säljvfronten idag igen (Y) Dock bara med typ 1000kr, men jag är nöjd ändå ! Själv stängningen gick väl helt okej, rörde ihop lite grejer och lyckades få till ett överskott på 5000 kr, men bättre de än att de fattas liksom.

Imorn är jag ledig, så då får vi se vad som händer. Pats jobbar juh, så blir jag och Lyddis på tu man hand :)


Ciao


Work work

Jobbat idag med och de har som vanligt gått bra. Nu är inskolningen över och allvaret börjar, imorn. Trodde juh att jag skulle få en vilodag för att få ta in allt de nya, men ikke ! Men jag klagar absolut inte, kul att få komma in i de så fort.

Imorn börjar dagen 9.30. Då ska jag möta upp min chef på Linderud, sen ska vi åka vidare till Storo-galleria för att kolla på butiken där och träffa chefen där. Vi ska luska ut om dom ska kunna dela på mig eller om jag enbart ska jobba på Linderud, spännande. Sen var Salma tvungen att vara hemma med sjukt barn, så jag hoppar in och jobbar 14.00-20.00. OCH, de innebär att jag jobbar helt själv på kvällen och ska stänga helt själv. Känns läskigt som faan, eftersom jag inte alls hittar allt i butiken och jag vet inte riktigt vad som ska göras i kassan på kvällen. Line hade varit snäll och skrivit ner allt steg för steg till mig, men tyvärr är mina norska läskunskaper inte dom bästa, haha ! Men de ska förhoppningsvis gå bra, får väl ringa på securitas om jag får panik ;)

Blev glatt överraskad idag när min chef skulle gå hem. Hon hade gått och köpt kaffe och en bulle till mig som välkommen till familjen och grattis för att jag var den som sålt bäst under dan :) Så tummen upp för mig, jag som trodde att den där 10 000kr gränsen skulle vara omöjlig att ta sig förbi (Y) Skrev även upp mig för julbordet idag, så i december nån gång ska jag få träffa hela Chantal familjen.


Ciao


Lets get to work

Oh yeah baby, fick jobbet (Y) Gjorde min första inskolningsdag idag och den andra blir imorn. De har faktiskt gått riktigt bra och jag tror att de här kan bli riktigt kul. Ska stänga butiken helt själv nu på fredag, vilket känns lite väl tidigt, men de är juh kul att man har lyckats göra ett sånt intryck att dom litar på en i alla fall. Får se hur de går bara, men jag ska försöka att inte klanta till de. Har även fått schema från v. 48 och fram till nyår, jobbar både julafton (helt själv) och nyårsafton. Vore superkul om några vänner skulle vilja komma hit på nyår och fira tillsammans med mig ;) Vet inte riktigt än hur de ser ut för mina kära roomies, men hoppas att de snart lossnar och att dom får ett jobb. De är dom värda !

Har inte mycket mer att skriva just nu. Vi hade Mackan på besök i helgen och vi har haft en grym helg. God mat, gott sällskap och gött vin. Riktigt lyckad första helg här på Slettelökka. Kanske slänger upp lite bilder sen om min dator vill börja fungera. Vi har juh varit internetlösa hela helgen, men idag bestämde de sig för att börja fungera igen, dock inte på min dator. Vette faan va de är för fel på just min dator ?! För vi har exakt samma inställningar och jag stängde av mitt antivirus, så allt är likadant, men ikke att de vill fungera. Tips ?

Säger även grattis till söt-Kajsi som fyller år idag :) OCH, jag saknar er där hemma, KOM och hälsa på oss snart <3


Ciao

Ramsele hem & FRITID

Jajemen, idag slog även Ramsele hem & FRITID upp portarna för allmänheten. Hade tydligen varit en mycket lyckad och positiv dag :) Så stort grattis och fortsatta lycka till, till familjen där hemma !


Ciao


Chantal

Gick juh som sagt och provjobbade imorse, eller ja, började juh klockan 11. Och, måste säga att de gick riktigt bra ! Jobbade tillsammans med 3 andra kvinnor/tjejer och dom var sjukt trevliga allihop och tog riktigt bra hand om mig. De har varit riktigt mycke att göra idag, då de har strömat in kunder, så jag blev inslängd i uppgiften på en gång kan man säga. Har galgat, vikt kläder, hjälpt kunder och stått i kassan, så måste säga att de har varit en mycket givande dag och jag hoppas verkligen att jag får jobbet. För dehär va riktigt kul faktiskt ! Mest äldre kunder, eftersom de är en kärringaffär, men dom är juh bara för söta gamlingarna, så de har bara varit roligt. Securitas-grabbarna satte´dit mig ganska rejält också, men som tur var kunde vi alla skratta åt de senare (Y)

Lyddis hämtade mig när jag slutade och när jag kom hem väntades massa överraskningar. Brudarna drog till IKEA och shoppade medans jag jobbade, så dom hade köpt en hel del fina nödvändiga grejer som gjorde lägenheten mycket hemtrevligare. Dessutom stog middan på bordet när jag kom hem (Y) Makaroner och köttfärssås, så sjukt gott :) I love my new roomates <3


Ciao


Denna lapp fann vi på vindrutan imorse och medans vi stog och läste kom en skitsur gubbe fram och sa att vi hade tur att bilen stog kvar. Hade de vare dags för sophämtning idag hade dom bogserat bort vår bil och vi hade fått betala 3000 NKr för att få ut den igen ;o Tur vi bara har stått där en natt !

Just gotta love panncakes

Dagen började med gröt och sen skjutsade vi iväg Pats till hennes provjobb och sen drog vi till Linderud för att söka lite jobb. Började lite halvsegt, men sen gick jag till Chantal (kläbutik)som jag tidigare haft kontakt med och tro de eller ej, men de var som att dom hade väntat på mig. Fick träffa den personalansvarige och vi bestämde oss för att ta en intervju klockan 2 idag. Eftersom klockan typ bara var 11 då, så bestämde vi oss för att leta reda på IKEA, eftersom vi har en del att införskaffa, men tro ni att vi fann de ?! Ikke ! Vi körde runt ett bra tag, men inte en skymt av den stora byggnaden, istället hamna vi mitt uti ingenstans typ. Körde tillbaka och tog ett snabbt stopp på Kalbakken för att handla lite, träffade världens skönaste gubbe som älskade svenskar. Sen drog vi vidare till Linderud för min intervju.

Kan säga att jag var meget nervös, men ack så onödigt ! Två av kvinnorna som jobbade där tog med mig på ett mysigt fik och vi satt oss ner för att surra lite och dom ville mest bara berätta om affären och se hur mycket jag kunde tänka mig att jobba och så. Skitkonstig/flummig intervju, men sjukt kul ! Dom börja fråga om jag kunde tänka mig att jobba sommarlov och om jag ville skriva upp mig till företagets julbord, haha. Vet inte riktigt hur jag ska tolka de, men hoppas att de är positivt i alla fall. Blev på tal att jag skulle kunna jobba på flera butiker så att jag skulle få ihop fler timmar också, ifall jag nu skulle få jobbet, så de lät juh bra i alla fall. Ska dit och provjobba imorn, 11-18, sen får jag besked på måndag-tisdag om jobbet är mitt eller inte. De kommer bli sjukt spännande !

För övrigt har dagen känts som julafton, en enda lång jävla väntan ! Jag och Lyddis började bli hungriga runt 12, men eftersom vi börjat vårt nya ekonomiska/snåla liv så har vi stenvägrat att köpa nåt ute. Så vi kom väl hem runt halv 5 och tänkte att vi skulle steka pannkaka och käka innan vi skulle hämta Pats. Tro ni de gick bra eller ? Baah, alltså pannkaka kan vara den sämsta maträtten nånsin. Vi försökte verkligen allt, men dom gick faan inte att vända riktigt, dom blev faan blekare än mitt arsle och smakade enbart deg (Y) Kan säga att allt åkte ner i soptunnan och vi drog en kyllingkebap inne i stan istället, eftersom Pats fick sluta typ halv 8 istället för 6.


Ciao


Wish me good luck tomorrow ;)


We made it

Vi hittade E45 och tog oss hela vägen fram, vi är juh för grymma vi tre. Blev en lång första natt, men nu börjar vi komma iordning och känna oss lite mer hemma.

Idag är alltså vår första dag som Oslobor och den har väl gått riktigt bra måste jag säga. Vi känner igen oss en hel del från förra gången vi var här, så vi kör runt och hittar rätt bra. Idag drog vi in till stan runt halv 10, eftersom Pats hade en intervju klockan 10. Henna blev vi minnsann av med på stört, hon blev borta hela dan i princip, så jag och Lyddis har pysslat på här hemma och lagat vår första gemensamma middag. Pats blev juh bjuden på mat av sina nya chefer (?!), så jag och Lyddis fick inviga själva.

Imorn blir de väl ungefär nåt liknande. Pats ska iväg och provjobba, så jag och Lyddis ska pyssla lite och söka lite jobb och så. Får se vad dagen har att bjuda på !

Måste bara få säga att ingrott fett och svinto är de absolut bästa jag vet en sen måndakväll ;)


Ciao


Vårt vardagsrum

Mitt och Pats rum, min snyggt bäddade säng ;)

Min nysorterade garderob

Thumbs up för min och Lyddis middag som kostade oss mindre än 10kr var, men fortfarande var riktigt gott :D

Road-update

Första stoppet blev i Östersund. Gick och växlade pengar och käkade lite Donken innan vi drog vidare. Ställde in GPS-Doris på Torsby och började sakta men säkert ta oss framåt. Brudarna somnade, så jag körde på i min egna takt, men sen vakna Lyddis och vi insåg att jag kanske hade kört lite fel. Näe, hade egentligen inte kört fel för jag följde juh GPS-Doris instruktioner, men hon tar oss juh på den kortaste vägen istället för den bästa. Så vi bestämde oss för att ta saken i egna händer helt enkelt. Vi svänga in på första  bästa mack för att köpa en karta och fråga damen i kassan vart bästa vägen till Oslo var. Började juh sådär jättebra, eftersom vi inte ens visste vart vi va nånstans, haha ! Men damen i kassan lyckades förklara rätt bra ändå och visade på kartan vart vi va, så nu skiter vi i GPS-Doris ett tag och kör på eget bevåg. Good luck to us !

Nästa kluring - hitta tillbaka till E45 utan att behöva köra tillbaka och slösa massa tid. PUSS på våran nyinförskaffade karta är allt jag kan säga just nu ;)


Ciao


RSS 2.0