Kambodja

Antligen antligen ar vi har ..

Jajemen, igar blev en handelserik kvall. An en gang bestamde jag och Pats oss for att det var dags for lite socialisering. Sa vi gick ut och at, hade djupa diskusioner i sakert 2 timmar och sen var vi fit for fight. Vi drog forst pa Crazy Buffalo och hangde ett tag, men pa grund av daligt drag sa bestamde vi oss for att ga och samla ihop lite folk. Traffade 2 killar fran Israel och jag fastande i en djup diskussion angaende den dar konflikten i deras land. Sen borjade vi snacka med 3 killar fran Buffalo, sa da drog vi med alla 5 och gick tillbaka till Crazy Buffalo. Hade tillkommit lite folk sa nu var det drag och mer blev det nar vi anlande, saklart! Nae, men vi kande for att dansa och det ar juh aldrig kul att dansa sjalva, sa Pats fick i uppdrag att springa runt och fa upp precis alla pa dansgolvet. Hon lyckades mycket bra! Sa det blev mycket dans och mycket svett, men vi hade fruktansvart kul.

Idag blev annu en tidig dag. Klockan 06.45 ringde klockan och vi fick skynda oss att packa, hamta tvatt och checka ut. Sprang och kopte frukost och sen bar det av till bussen. Insag lite snabbt att vi hade glomt att saga hej da till dom andra tva, men det hade vi inte tid for. Sen tog det oss ca. 3 timmar att komma fram till Moc Bai och gransovergangen till Kambodja. Sen tog det ca. 3 timmar for att ta oss till slutdestinationen, Phnom Phen. Sa har sitter vi nu, nojda och glada. Vi plockade det billigaste hotellet vi kunde hitta i Lonely Planet och vi blev inte besvikna, billigt och bra med mycket folk. Aven fast vi knappt har sett eller gjort nat har sa kanns det som att vi har hittat ratt. Manniskorna ar trevliga, hjalpsamma och superduktiga pa engelska och priserna verkar passa bra in i var budget. Far se hur det ar med resten av landet, men imorn eller overmorgon sa drar vi i alla fall norrut till Ratanakiri Province. Dar ska vi se om vi kan fa gora ett besok hos en folkstam och mojligtvis fa stanna dar nagon natt, men vi far se vad dom tillater.

Btw, just nu kanns det som att varlden bara krymper och krymper. Som ni vet har vi stott pa lite kanda ansikten medans vi varit har, men nu borjar det nastan bli laskigt. Var rumskompis fran Nha Trang har vi stott pa i bade Mui Ne och Mekong. En kille som var med pa Mekongturen lyckades hamna pa var buss till Kambodja idag. Och nar vi stod dar vi gransovergangen och vantade sa stoter vi ihop med nagra Skvaderbrudar. Kanns valdigt konstigt att traffa folk hemifran nar man ar just sa langt hemifran.

Varit daligt med bilder nu, men det ska vi ta och andra pa har i Kambodja!



Buss, buss och ater buss

Ibland kanns det som att vi inte gor mycket annat an att aka buss. Klev upp 06.00 imorse och kom fram till slutdestinationen runt 17.00. Och av dom timmarna har vi suttit minst 2 timmar pa en bat och 6 timmar i en minibuss. Inte helt okej! Men idag har vi i alla fall sett - Vietnams storsta flytande marknad, hur man gor risnudlar, ett risfalt, en annanasodling, 2 feta grisar, en krokodilfarm och nagon slags utsiktsplats som vi inte ens orkade ga upp och titta pa. Det har varit en mycket lang och langsam dag och imorgon vantar en liknande. Men vi far i alla fall se ratt mycket av kulturen i landet och det gillar vi.

Nu ar det i alla fall bestamt, jag och Pats drar till Kambodja och Annie och Bell drar till Phuket och mojligtvis vidare till Malaysia. Sa ikvall blir det till att lagga upp en reseplan for Kambodja och forska kring stamfolk, ska bli riktigt spannande. Tror for ovrigt att jag och Pats kommer klara oss galant utan dom andra, vi har som haft mest koll hittills i alla fall sa det kanns tryggt.

For ovrigt - oj vad jag och Pats kanner oss lagda at ratt hall ;)



Flytande marknad pa Mekongfloden :)



I baten pa flytande marknaden :)



Har gors risnudlar :)



Av den har platten gors ca. 40-50 000 risnudlar och dom skars for hand ;o

Mekong Delta

02.00 gick bussen fran Mui Ne mot Ho Chi Minh och darifran skulle vi vidare mot Mekong Delta kl. 07.45. Och nog hade vi lyckats lite battre denna gang. Bussen var i tid, men platserna rackte inte riktigt till. Annie fick sa lov att sla sig ner pa golvet, men hon var nog den enda denna resa. I och for sig sa korde vi ifran 2 turister som kuta efter och slog pa bussen, men det var endast vi som markte av detta. Vi kom i alla fall fram till Ho Chi Minh som beraknat, men inte tusan slappte dom av oss pa ratt stalle heller. Utan vi fick ta vart pick och pack och fraga oss fram, men vi hade juh lite marginal sa det var ingen fara.

08.00 gick bussen mot Mekong Delta, var nuvarande destination. Det vi inte hade tankt pa var att vi bokat en 3dagars tur med fullproppat schema. Vi tankte att vi skulle aka till Mekong, checka in pa hotellet och fa rora oss fritt, men icke! Bussturen tog 2 timmar och sen var det bara att kora igang. Vi besokte 3 oar, gjorde en cykeltur, somnade i varsin hangmatta, for tillbaka till fastlandet och besokte nagon slags tradgard, sen bar de av mot "farjan" som skulle ta oss till hotellet. For det forsta sa trodde vi att bussturen till hotellet skulle ta 10 minuter, men den tog 2,5 timme och for det andra sa dom att vi skulle aka farja, men vi tyckte mer att det sag ut som en trabat med bankar i. Men vi tog oss juh fram i alla fall och det ar val huvudsaken. Som vanligt hamnade vi pa oversta vaningen pa hotellet och hiss existerar tydligen ingenstans, men vi njuter av all traning vi kommer over.

Dagen har overlag varit valdigt bra. Hade nog varit roligare om vi varit pigga och alerta, men det gick juh det har med. Vi har fatt smakat nat valdigt nyttigt honungste, varit pa fruktprovning med underhallning, akt bat pa en liten smal kanal, sett pa hur man gor kokosgodis m.m. Dessutom hade vi varldens skonaste guide. En ung tjej som tydligen alskar att sjunga och tar varje tillfalle hon far till en skonsang. Inte kunde hon sjunga, men det var valdigt underhallande att ha nan som mitt i sjalva guidningen borjade gorma ut toner. Trevlig dag och an sa lange tycker vi om Mekong. Far se hur det gar att ta sig upp imorn bara, dagen borjar tydligen med frukost kl. 07.00, men for mig och Pats ska det inte vara nagot problem och vi har blivit valdigt vana att slapa dom andra ur sangen pa morgonen.

For ovrigt sa ser det ut som att jag och Pats lider av nagon slags hudsjukdom. Dom dar vattenblasorna forvandlades snabbt till hard hud och nu har ansiktet borjat falla av. Vi ser forjavliga ut, men vi lyckades roa alla pa turen idag i alla fall ;)

 

Face of ;o

 



I vantan pa kanalbaten :)



Kanalbat :)



Vi fick lana rishattar pa farden :D



:)



Annie, Bell och var stortskona guide :D

 

 


Bilder fran Mui Ne

Har knappt vagat ha med mig kameran, eftersom alla "snalla" vienameser varnar oss hela tiden, men har fatt till nan bild i alla fall!



Skarmarna i luften tillhor kitesurfarna, hundratals av dom overallt och verkar inte som nan av dom har nagon kontroll ;)



Dagen da vi somnade i solen :)



Pats holl pa do nar hon sag denna bild, men gatt lagga upp den eftersom hon e sa sot :)



Vi pa Wax :D



Pats och Kitty :D Och, vietnamesiska buckets ar dubbelt sa stroa som thailandska ;)



Puta med lapparna ar det som galler om man ska lyckas fanga en het surfare ;)



Ja som ni ser sa har vi inte mycke klader att valja pa, tro vi har haft exakt samma klader varje gang vi gatt ut ;o tur det inte hander sa ofta da ;)


Pats och jag

Nu har vi klarat oss ifran tragedier och misslyckanden under 2 dagar, feels good!

Vi befinner oss fortfarande i Mui Ne och har kan man nog saga att vi trivs ratt bra. Det kinesiska nyaret tog slut igar, efter 1 veckas firande, och nu forvantas priserna sjunka igen, sa vi haller tummarna for det. Arligt talat sa har vi inte gjort speciellt mycket sen vi kom hit. Mestadels legat pa beachen och glassat, kampat som galningar i meterhoga vagor och parerat mellan kitesurfare och vindsurfare. Vet inte om jag namnde det, men Mui Ne ar i alla fall en surfstad, sa det ar surfare precis overallt.

I forrgar bestamde i alla fall jag och Pats oss for att ga ut och socialisera oss. Dom andra tva ar fortfarande torrbollar och stannade hemma hela kvallen, men jag och Pats hade valdigt trevligt. Var tankt att vi skulle mota upp ett gang svenska tjejer, men dom var tvugna att panikplanera deras resa, sa vi gav dom ett par tips och sen begav vi oss ut pa egen hand. Och om vi klarar oss bra pa egen hand, vi traffade sa mycket folk fran alla olika delar av varlden. Kitty blev var partner in crime for kvallen. Hon jobbade namligen pa Wax dar vi holl till, sa gratis drinkar och battre priser tackade vi inte nej till. Hon var verkligen stortskon och lite konstig! Jag och Pats forsokte lara tva svenskar, en norrman och en schweizare att spela vattenfall, men om dom va trogfattade. Det slutade i alla fall med mycket skratt, som vanligt! Schweizaren ar for ovrigt min framtida man, om jag hade fatt bestamma i alla fall. Men Pats kommentar nar jag namnde det "Dina foraldrar kommer sla ihjal dig om du skulle dra hem en san dar". Vet inte riktigt hur jag ska tolka det ;)

Dagen efter vaknade vi med stora vattenfyllda blasor i ansiktet. Jag och Pats rakade namligen slumra till 1 timme pa stranden dagen innan, sa vi brande oss ratt rejalt. Blev ingen sol denna dag pa grund av det, utan vi myste pa hotellet istallet. Men idag har vi varit pa stranden nagra timmar. Bell har blivit typ magsjuk, sa just for tillfallet har vi tappat bort bade henne och Annie, men vi klarar oss bra anda. Vi sitter har och fordriver tiden, eftersom vi inte har nagot hotell for kvallen. Ska namligen aka med en buss runt 02.00 och da ville vi inte betala boende for inatt, sa vi flyttade ut imorse. Sa ikvall bar det alltsa av ner mot Ho Chi Minh (Saigon) och sen vidare ner till Mekong Delta ett par dagar. Nu haller vi bara tummarna for att vi har mer tur med bussen, men vi har bokat genom en turistbyra sa det borde vara sa att vi far ett sate var i alla fall.

Har for ovrigt blivit valdigt tydligt med uppdelningen av gruppen. Jag och Pats hanger och dom andra tva skoter sig sjalva. Vi bor tillsammans och ater tillsammans, men i ovrigt ar vi pa skillda hall. Vet inte riktigt hur det blir med Kambodja heller, men som det ser ut nu blir det antagligen bara jag och Pats som aker dit och de andra tva tar flyget till Phuket och spenderar resten av resan i Thailand. Men i vilket fall som helst sa klarar vi oss bra, Pats och jag har juh varandra :)

Far lov att lagga upp lite bilder senare, eftersom jag har glomt kamerasladden i ryggsacken!
PUSS pa er alsklingar dar hemma <3

Ps. Om 6 dagar har vi klarat oss igenom halva resan och har halften av aventyret kvar att se fram emot :)

Mui Ne

Seriost, vi ar domda till misslyckande, forstar inte att vi gang pa gang lyckas!

Vi checkade i alla fall ut runt 09.00 och at frukost pa hotellet. Sen spatserade vi omkring pa stan fram tills bussen skulle ga. Kom fram till busstationen och horde oss for om nagon visste vilken buss som var varan. Tankte att det maste juh vara nagon av de storre bussarna, eftersom vi skulle aka med lokalbussen. En vakt tog vara biljetter och borjade peka mot en liten minibuss. Faan va soft tankte vi, da kommer det vara mycket plats, bra AC och det kommer ga fortare an med en stor buss. Men sadan tur hade vi saklart inte. Karringen som foste pa oss pa bussen borja sla pa en fransk kille nar han forsokte hjalpa oss, sen forklarade chaufforen att ett sate for fyra personer betyder att man ska sitta fem. Vi gjorde som gubben sa och jag, Bell och Annie satt oss langst bak med fransmannen och hans kompis och Pats tog plats pa satet framfor. Efter att vi satt oss bara oste det in vietnameser fran alla hall. Allt som allt sa hade bussen plats for 18 personer och dar ar chaufforen inraknad, men inte var det nagra 18 personer heller, nej vi var totalt 30 stycken i den lilla bussen, plus packning saklart. Bussresan tog 5,5 timme och jag kan juh lova att man inte hade kanseln kvar i en enda kroppsdel och svettiga var vi dessutom eftersom ACn inte fungerade. Vad kan man saga, vi far uppleva mycket i alla fall och vi skrattar for det mesta at alla dessa knappa situationer.

Nu befinner vi oss i alla fall i Mui Ne som ligger pa ostkusten ratt langt ner i landet. Vi har skippat planerna pa att resa uppover till Hanoi och Halong Bay, eftersom vadret ar sa daligt. Sa nu stannar vi i denna surfstad ett par dagar, sen drar vi ner till Mekong Delta. Sen far vi se hur det blir med Kambodja, vi har juh biljetter till Phuket och vi alskade verkligen Thailand, men vi far se. Om det blir Kambodja blir det antagligen bara jag och Pats i alla fall, dom andra bara dissar.

Hoppas ni mar bra dar hemma, I miss you <3

Vinpearl Land

Vi har overlevt aven denna dag, trots manga strider med kineser. Helt seriost, kineser vet inte hur man beter sig runt folk, alltsa andra an kineser. For det forsta vet dom inte vad en ko ar, vad man an gor, handlar, forsoker kirra en taxi, ata, kopa biljetter, ja vad som helst - da kan ni rakna med att kineserna ar dar och springer fore. Dom visar absolut ingen respekt eller hyfs. Dom flesta bara pekar och skrattar at oss medans andra springer efter en med kameran och forsoker fa med oss pa bild. HELT SINNES!

I alla fall sa fick vi nys om en nojespark, Vinpearl Land, har i Nha Trang. I Lonely Planet, som ar var guide, stog det att det var Vietnams svar pa Disney World. Tankte att det kunde vara roligt att testa pa sa vi kopte biljetter for 300 000 dong (ca. 120 kronor). Och om vi blev besvikna, sjalvklart! Nojesparken lag pa en o, sa man var tvungen att aka cable car (typ gondolliften i are) eller farja over. Vi valde sjalvklart cable car, eftersom det kandes mest spannande och antagligen sa var det nog det mest spannande som vi var med om under dagen. Vi kom dit, spanade in akvariet som fanns dar, badade i vattenlandet i kanske 20 minuter sen drog vi hem. Vinpearl Land ar sa inte vart pengarna, lat er inte luras!

 

Pa eftermiddagen har vi forsokt hitta bussbiljetter till Mui Ne, som ar var nasta destination. Eftersom vi alltid ar ute i sa god tid sa kan ni juh nastan forsta att biljetterna var slut precis overallt. Var vanliga otur! Sa vi satt och dividerade med kvinnan som ager vart hotell om hur vi skulle gora. Hon kunde fixa en bil som skulle kor oss dit, men det skulle ga pa 1,7 miljoner dong (ca. 680 kronor). Sa ett tag visste vi inte riktigt vad vi skulle ta oss till, strandsatta i Nha Trang vill man inte vara, detta ar en mycket trakig plats att vistas pa. Men till slut slog vi vara kloka huvuden ihop och akte bort till busstationen och bokade annu en lokalbuss, toppen! Sa imorgon kl. 13.00 satter vi oss pa bussen och trangs med sa manga vietnameser det bara gar att knoka in i en buss och anlander pa eftermiddagen nagon gang till Mui Ne. Far se om vi lyckas battre denna gang!

 



Vietnams forsok till Hollywoodskylten ;)



Bell och jag tyckte att cable car-turen var mycket underhallande.



Pats och Annie tyckte att det var mindre kul och sag nagot sammanbitna ut ;)



Sjohastar :)



Hitta Nemo och Doris i en annenemone :D



Sa sot :)


Extremt bra framforhallning

Befinner oss just nu i Nha Trang, men vagen hit var inte helt latt. Pa senaste tiden har vi latit snalheten ta over och darfor hamnar vi i hemskt konstiga situationer. Vi bestamde oss i alla fall for att ta bussen fran Ho Chi Minh till Nha Trang och tog darfor en taxi till busstationen, eftersom det ar billigare att kopa biljetter dar an att ga till en turistbyra. Nar vi kom fram sa var dom fleta bussarna redan fulla, men vi lyckades hitta ett foretag som fortfarande hade biljetter. Vi forsokte fraga nar bussen skulle ga och hur lang tid det skulle ta och pa grund av den daliga engelskan sa trodde vi att det skulle ta ungefar 3,5 timme. Skitbra tyckte vi, eftersom det da inte skulle bli sa sent och vi skulle ha gott om tid att leta efter ett boende nar vi kom fram. Vi satt oss pa bussen och fick vanta i ett par timmar eftersom den tydligen inte skulle ga forns klockan 16.00. Nar vi borjade aka somnade jag pa 2 sekunder och nar jag, efter ca 30 minuter, vaknade till liv sa fick jag till min forvaning se att hela bussgolvet ar fullproppat med vietnameser. Da gick det upp for oss att vi hade rakat hamna pa en lokalbuss, vilket innebar att man tranger in sa manga man bara kan i bussen och det spelar absolut ingen roll om folk sitter pa varandra eller ligger i hogar. Som vi skrattade alltsa, men hemskt glada var vi for att vi hade hunnit fa riktigt sittplatser. Efter 4 timmar sa borjade vi tycka att det var lite konstigt att vi annu inte var framme, sa vi forsokte oss pa att fraga igen och vi tolkade svaret som att det var 2 timmar kvar, men icke. Han menade sjalvklart att vi skulle vara framme 02.00, sa hela bussturen tog alltsa 10 timmar. Tog i alla fall en taxi fran busstationen till backpackingcentrum har i Nha Trang och precis som vi trodde var i princip allting stangt. Sa lite halvt panikslagna over att vi skulle behova campa pa gatan hann vi bli! 

Till var raddning dok en skum kanadensar upp fran ingenstans. Han va gammal och tjock och det kandes ytterst obehagligt att vandra omkring me honom, men han vill saklart bara hjalpa oss. Han tog oss till sitt hotell och horde om det fanns rum, men icke. Da forsokte han med att vi skulle ta hans rum och han skulle sova pa nan soffa i receptionen, men det ville vi absolut inte gora, sa vi vandrade vidare och fick hjalp av en liten vietnamesisk kvinna. Hon tog oss till ett litet hotell, vackte personalen och allt sag ljust ut for varan del. Men tydligen hade dom inte nagra rum forns klockan 11.00 nasta dag, sa vi fick helt enkelt lagga oss pa golvet och i soffan i deras reception, haha! Kandes som en bra losning just da, men nar man vaknade av att nyfikna turister stog och skrattade at oss sa blev det genast lite olustigt. Men vi stannde i alla fall pa det hotellet och ska bo dar i 2 natter till. 

Nha Trang ar forresten en mycket farlig stad har vi forstatt. Mycket droger, tjuvar och prostitution! Alla varnar oss hela tiden och sager att vi inte fa bara rnt pa vrdesaker och mycke pengar. Vi fick aven uppleva en liten insident igarkvall. Vi hade satt oss ner hos en frisor for att bli ompysslade och helt plotsligt kommer en man och kutar forbi ute pa gatan, efter sig har han en moped och massa man som jagar honom med machetes (stavnng?!). Lite kusligt var det, sa vi forsoker vara sa forsiktiga vi bara kan, men dom ar sluga i det har landet vill jag lova och inte ar dom smarta nog att dolja det heller. 

Vet inte riktigt vad som hander harnast. Tanken var juh att vi kulle ta oss norrut, upp till Halong Bay och Hanoi, men stotte pa nagra svenskar som precis kommit fran Hanoi och dar var det bara 10 grader, sa det kandes inte jattelockande. Vi far helt enkelt se vart vi tar vagen, finns juh manga stallen att upptacka!

Turkeybrudar - idag skulle ni ha vare med minnsann. Vagorna ar galna har och jaklar va man far kampa. Tror att dom var ca 2-3 meter hoga och vi hade inte en chans, vi tumlade runt som sma vantar och bikinin vagrade sitta dar den skulle. Fikan, du skulle alskaatt bada har, darfor har jag legat i vattnet och plaskat hela dan :D



Den tata mopedtrafiken. 



Mer mopeder, bara mopeder overallt.



Aven detta en knepig situation. Vi fragade efter en toa och en kille skulle visa oss, men nar dorren oppnades sa danade musiken ut. Konstig toa tankte vi, men det visade sig vara en gomd nattclub x) Tankte vanda om, men ett par fran Hawaii skulle promt bjuda oss pa ol, sa vi stannade ett tag och dansade loss med bruden i sallskapet :)



Sahar fick vi alltsa sova forsta natten i Nha Trang, mycket mysigt ;)  


Ho Chi Minh City

Vi ar som sagt i Vietnam. Och nar vi anlande sa fick vi veta att det ar nyar har denna veckan, sa typ allting ar stangt - trodde vi ja! Vi spenderade juh forsta natten pa ett konstigt hotell och aven fast vi kom fram sent pa kvallen sa var vi tvungna att utforska staden. Den delen vi hamnat i ver inte mycket till stad inte. Det var mycket folk ute pa gatorna och firade, men allt var stangt och det var praktiskt taget omojligt att hitta nagot att ata. Tror aven att vi var de forsta turisterna nagonsin i denna del for alla var verkligen facinerade av oss. Alla kollade underligt, hejade och ville ta pa oss. En mycket skum kansla, men vi kande oss som kandisar och vi bara gick omkring och log, vinkade och sag trevliga ut.

Idag sov vi ratt lange eftersom somn ar nagot vi inte fatt mycket av under resan. Sen tog vi vart pick och pack och letade oss vidare. Att fraga efter hjalp ar helt lonlost, vietnameser kan ingen engelska, dom forstar inte ens orden  water och appel. Sa vi fick syn pa ett par som sag turistiga ut och sprang fram. Dom hjalpte oss med vart vi skulle ta vagen och fangade aven en taxi at oss. Sa kom vi till det sa kallade backpackerdestriktet och har var mycket mer turister. Lyckades, efter 2-3 timmars konkande av tung packning, hitta ett litet mysigt hotell dar vi checkade in. Och som vanligt fick vi rummet hogst upp, sa det var bara att slapa vaskorna uppfor.

Sen har vi mest bara strosat omkring och njutit. Kan juh bara saga det - HELVETE VA ASIATER! Eftersom det ar nyar sa ar alla ute och alla kor moppe och inte finns det nagra trafikregler heller, storst gar forst! Att ta sig genom folkmassorna ar praktiskt taget omojligt och har och var i massorna ser man folk som blir attackerade av ficktjuvar. Att ta sig over vagar ar HELT omojligt. Varan taktik ar att haka pa vietnameser nar dom korsar mellan bilar, bussar och tusentals mopeder. Det ar faktiskt ett under att vi lever och inte har blivit pakorda. Sag forresten igar hur en mamma och hennes 2 barn stop/krockade med moppen. Ett av barnen fick mopeden over sig och det bara forsade blod fran huvet, hemskt otrevligt att se en olycka sa nara.

 

Vad som hander harnast ar som vanligt ovisst. Ska i alla fall forsoka ta oss vidare uppat i landet imorn och det kan mycket val tankas att forsta stoppet blir Hoi an, men vi far se. Blir kvar i Vietnam i 15 dagar innan vi reser vidare mot Kambodja och pa dessa 15 dagar ska vi hinna se - Nha Trang, Hoi an, Halong Bay och Hanoi. Sa om det ar nagon som har tips pa vad man kan se och gora pa dessa stallen, skriv en liten kommentar.


Vi klarar oss alltid med nod och nappe

Sista kvallen pa Lanta gick at till en trostmassage for att jag ar sjuk och till massa panikplanering och doning infor Vietnamresan. Eftersom jag och Pats fick aran att boka baten fran Lanta till Phuket sa kan ni juh gissa att det nastan gick at helvete. Baten skulle ga 13.00, skulle vara framme i Phuket 16.30 och darifran hade vi en 50 minuters taxiresa till flygplatsen - vart flyg gick 19.20 sa vi hade ytterst liten tid att spela pa! Saklart som allt annat i Thailand och som vi borde har lart oss sa ar det aldrig nagon stress, och baten blev 30 minuter for sen och vi kom inte fram till Phuket forns 17.30. Vi tog oss i alla fall fram till flygplatsen och da hade vi 1 timma pa oss tills planet gick. Det forsta dom fragar nar vi ska checka in vart bagage ar om vi har ordnat en utresa ur Vietnam, vilket vi inte hade gjort, och da kunde dom inte lata oss checka in eftersom dom visste att Vietnameserna skulle skicka hem oss till Sverige om vi kom utan utresa. Perfekt, vi sprang runt till alla flygbolag, men ingen hade flyg ut fran Vietnam, sa vi fick helt enkelt boka varsin biljett till Phuket for 620kr. En biljett som vi aldrig kommer anvanda, surt, men smallar man far ta!

Vi tog oss i alla fall pa planet och allt kandes toppen, vi hade juh boende och transfer bokat redan, sa vi skulle bli omhandertagna nar vi kom fram. Men inte stog det nagon taxi dar och vantade pa oss heller! Sa vi tog en egen taxi till vart hostel och nar vi kommer in dar med var bokningsbekraftelse sa sager han som ager stallet - "Sorry, but isn't you a day early?" Och sjalvfallet sa var vi det, hade bokat helt fel dag! Btw, sa var han killen skitskum, duktig pa engelska, men han talade precis som en sandar laskig figur som ska rova bort barn i filmer. Men hur som helst, han tog oss till nat annat hotell dar vi fick bo en natt och sen skulle vi bo pa hostlet nasta kvall. Sa nu har vi gjort en fuling minnsann, vi kom overens om att vi skulle betala for bada natterna nar vi lamnade hostlet, men eftersom allting verkade sa skumt sa drog vi vidare imorse utan att ens betala en krona, min forsta springnota!

 

 


Min vanliga otur

Vad ska man saga, drog juh pa mig en sa kallad AC forkylning under forsta veckan nar vi var pa Koh Tao och den har minnsann hallit i sig. Fatt en jakla hosta, kanns ibland som att lungorna ska folja med upp. Sen for nan dag sen slog nastappan till, sa hosta och nastappa an sa lange. Sen inatt vaknade jag helt plotsligt och trodde att trummhinnan holl pa hoppa ur huvet pa mig. Aldrig tidigare har jag haft sa ont nanstans, trodde nastan jag skulle borja grina och vagade inte vacka Pats heller. Nu har vi i alla fall konstaterat att jag utover min hosta och tappta nasa aven dragit pa mig oroninflamation. Det gor inte sa ont langre, men nu ar jag halvdov istallet och far inte doppa huvet pa ett par dagar, plus att vi ska flyga imorn, sa far se om jag overlever eller inte. Men det ar som sagt min vanliga otur!

Imorn lamnar vi lugnet pa Koh Lanta och tar oss vidare till Phukets flygplats och darifran vidare till Ho Chi Minh, Vietnam. Just nu har vi det mesta klart for oss. Vet att vi far stanna 15 dagar i Vietnam utan visum, men om det gar att forlanga nar vi ar i landet ar en helt annan sak. En annan sak ar att vi tydligen maste ha en bokad utresa nar vi anlander till Vietnam, vilket vi saklart inte har tankt pa, sa just nu lever vi pa hoppet och hoppas att vi kan florta lite med vietnameserna nar vi kommer fram. Vi haller tummarna i alla fall, annars vet vi inte vad vi ska ta oss till riktigt, men det loser sig.

For ovrigt sa har vi talat med Sam och Christine. Tydligen suger Bali, ar dyngigt och otrevligt. Darfor haller vi pa ordna sa att vi kan mota upp dom i Kambodja och resa runt dar tillsammans, vilket vore sjukt kul. Vi hoppas hoppas pa det :)

PUSS pa er dar hemma <3


Koh Lanta

Vi befinner oss just nu pa Koh Lanta och har varit har i ungefar 2,5 dagar. Nu har vi for en gangs skull prickat helt ratt. Tog baten over fran Phi Phi och anlande till piren dar vi overfolls av 10-15 thailandare som kom fran olika resort. Vi fick panik, kollade pa varandra, tog ett djupt andetag och akte med den kille som erbjod oss det billigaste boendet. Han tog oss till Lantas Lodge som ligger vid Klong Khong Beach. Direkt nar han stannade sa kande vi att vi hade hittat ratt. Har ar valdigt lite turister, asskon atmosfar, fin strand och supertrevliga thailandare. Vi stortrivs! Har mest bara chillat sen vi kom hit, lag pa stranden forsta och andra dagen. Men jag och Pats har brant oss sa fruktansvart sa vi bestamde oss for att aka in till stan och ta oss en titt. Blev nastan en heldag dar med lite shopping och mycket strosande, lyckades aven kirra batbiljetter till Phuket den 13e. Och en sak maste bara poangteras - Vi har blivit grymma pa att pruta !

 

Nu ar det snart middagsdags, finns massa mysiga strandrestauranger har, sa far se vilken vi valjer ikvall.  Annars ar kvallsplanerna kortspel och planering av Vietnamresan. Vi har det mesta klart for oss, men maste lagga upp nagon slags grovplanering i alla fall.

 

EMMA SAKNAR ER DAR HEMMA <3



Klong Khong Beach ;)

 



Solnedgangen pa Lanta :)



Hittade nya vanner som ville bygga sandslott med oss :)

 

Mycket vacker resultat :)


Phi Phi Island - bilder

 

Utsikt fran vart hotellrum.

 

 

Fran andra hallet.

 



Sot eller skrackinhagande ?!



Inte alls pa helspann dar inte ;)



Hela ganget framfor Viking Cave :)

 



Maya Beach ;)

 



Forsokte mig pa lite djungeltrekking, men missade stocken och foll pladask ;P

 

Jag och Bell pa Maya beach.

Jag njuter till 100 %, Thailand ar underbart ;D


Phi Phi Island

Phi Phi Island var en mycket mysig liten o med fruktansvart mycket folk, dyrt var det ocksa. Men det var hemskt fint dar. Forsta natten hade vi redan bokat boende eftersom vi kombinerade resan fran Patong med bat till Phi Phi, boende och bat till Koh Lanta for att komma undan billigast mojligt. Vi bodde iaf pa ett ratt fint hotell och han som jobbade i receptionen fullkomligt alskade oss, jattetrevlig, asseg, men fruktansvart snall. Vi har kommit fram till det nu iaf, thailandare stressar aldrig, dom ar javligt chill alltsa. I alla fall sa gjorde vi inte sa mycket forsta dan, lag pa stranden och spanade in vad on hade att bjuda pa. Nasta dag forsokte vi hitta nytt boende, men ack sa omojligt det var att hitta nat som varan budget klarar av. Vi fick lov att ga tillbaka till hotellet och be han i receptionen om hjalp och gissa vad?! Han hade sparat ett rum enbart for oss. Var hattelang ko dar nar vi kom fram och alla fragade efter boende, men han sa nej till alla och nar vi kom fram sa sager han "I have a special room for you" och blinkar till. Jattefint rum med AC, men over budget tyvarr! Men da ar han snall och visar oss till The Pier Guesthouse som lag precis bredvid och ser till sa att vi far det sista rummet dar och far tranga in oss 4 stycken i ett dubbelrum, aven fast man aldrig brukar fa gora det i Thailand. Mycket bra kille!

 

Efter att ha flyttat in i det nya rummet sa gick vi raka vagen och bokade en snorkeltur runt on. Det var himla roligt, aven fast vi har snorklat massa, sa var det lika roligt denna gang. Vi stannade till pa Monkey Beach, Viking Cave, Maya Bay och ett till stalle dar vi fick paddla kayak och snorkla saklart. Ni kan juh bara gissa vad som hande pa Monkey Beach, jo - ingen hade sagt att man inte fick rora aporna eller le mot dem sa Emma forsoker sjalvklart att ta en apa i handen och vad hander, aporna gar till attack och borjar klosa mig! Men som tur var gick det bra och jag klarade mig utan en skrama, men lite skarrad var jag allt.

Senare pa kvallen strosade vi mest bara runt och hade det mysigt. Sprang ihop med Peter och Michell ocksa, kul att traffa dom igen. Nu hinner jag inte skriva mer for stallet stanger, sa imorn far jag lagga upp bilderna till detta inlagget och aven uppdatera er om hur Koh Lanta ar :)


Grabbarna Grus

Sista kvallen i Patong blev allt annat an vi hade planerat. Tankte att vi skulle kika in pa Grabbarna Grus for att se om vi kunde traffa lite folk och byta resetips med, men istallet sa bjods det pa gratis shots, vilket var svart att tacka nej till. Vi hade en fruktansvart rolig kvall, traffade ett gang norska brudar som vi mojligtvis ska sammanstrala med pa Koh Lanta, men far se hur det blir. Forst nar vi kom till Grabbarna Grus klagade personalen dar pa att vi sag sa sura ut, men i slutet av kvallen var det vi som stog for allt dansande och drog upp alla andra pa dansgolvet, vi vet verkligen hur man ska ha kul! Traffade aven ett gang thailandska brudar, jatteblyga, men oj sa glada dom blev nar vi drog upp dom pa dansgolvet. Riktigt trevliga tjejer och en ha dom hade de sjukaste skratt jag nansin hort, oj vad jag onskar att jag hade spelat in det sa ni hade fatt hora. Nar vi gick ifran Grabbarna Grus traffade vi Maria som jobbar pa Seduction. Hon sag till sa vi fick komma in gratis, sa dom vi en svang om pa dansgolvet aven dar. Helt plotsligt markte vi att klockan blivit halv 4 och varan buss skulle hamta oss kl 7, sa vi bestamde oss for att ga pa 7 eleven och kopa frulle, sen hem och packa. Alltsa blev det ingen somn dar inte, men det var det vart. Sov lite pa baten over till Phi Phi, sen tog vi en powernap pa eftermiddan.

Tips - vill ni festa i Thailand ar Patong helt ratt stalle. Vi visste inte hur Patong skulle vara, men det forsta vi far hora nar vi kommer dit ar -"Ja men kom igen brudar, klart ni ska pa Seduction och festa ikvall, man aker juh inte till Patong for kulturen precis". Den lilla detaljen missade vi, sa funder ut vad ni vill fa ut av tiden i Phuket och sen tar ni reda pa i vilket omrade ni ska halla er!



Vi och vara nya thaikompisar :)



Pats, Bell, sotaste ungen, Annie och ungens pappa :)

Ljusare tider

Igar var en mycket underlig dag med mycket frustration. Kan val saga att runt 2 idag loste sig allt och vi fick ordning pa livet och resan igen, sa nu ar vi pigga, glada och redo for nya aventyr.

Vi har i alla fall bestamt oss for att stanna aven denna natt i Patong, sen tar vi en tidig bat over till Phi Phi Island och sover dar en natt. Alltsa far vi 2 heldagar och 1 natt pa Phi Phi, vilket kanns valdigt bra, eftersom manga har tipsat om just detta stallet. Efter Phi Phi drar vi vidare mot Koh Lanta och blir mojligtvis ett stopp i Krabi pavag tillbaka till Phuket. Vi har ocksa lyckats boka resan till Vietnam, sa den 14e februari flyger vi fran Phuket over till Vietnam och planerar att stanna dar i 3-4 veckor. Sa ser planen ut just nu, ska forsoka hinna in pa Grabbarna Grus ikvall och se om vi hittar nagra backpackers vi kan fa tips av. For vi vet inte speciellt mycket om Vietnam, bara att det ska se ut som gamla Thailand och vara mycket billigt, sa har ni nagra tips sa kan ni juh lamna en liten kommentar.

Ar forovrigt mycket svenskar i Patong, sa om man vill slippa turister sa ar det har helt fel stalle att vara pa. Men det har varit kul att se denna delen av Thailand ocksa. Ar hemskt mycket prostitution och tiggare har, hemskt att se massa feta gamla vasterlanningar ga runt med thaibrudar i min alder, vi kraks pa ackelgubbar !

Det var nog allt for idag, har inte lyckats fanga Patong i bilder, men vanta bara till forsta uppdateringen fran Phi Phi kommer. Da ska ni fa se nat vackert kan ja lova, eller egentligen kan ja inte lova det eftersom jag inte sett det sjalv an, men jag hoppas :D


Patong

Ja, vi tog oss fran Koh Samui till Phuket och Patong pa ca. 9 timmar kanske. Bokade hela resan med bat och buss, sa det gick ratt smidigt. Trotta var vi for vi hann bara sova ca 4 timmar innan vi skulle bli upphamtade pa Lucky Mother och koras vidare till hamnen och farjan. Det blev en ratt knepig dag med valdigt lite somn och lite bekymmer, men vi loste det pa basta mojliga satt. Val framme i Patong borjade nog vart forsta brak, eftersom vi ar valdigt daliga pa att planera sa ar det latt att ryka ihop nar sma thaigubbar star och stressar upp en. Men vi tog i alla fall en taxi till Patong och hittade ett mycket bra boende, Patong Sub Inn. Ett jattemysigt hotell dar stadning och varmvatten ingar och vi betalar bara 250 bath var (ca. 50 kronor). Men det kan jag bara saga, aker ni pa en san har resa sa se till att ha boenden klara nar ni kommer till ett stalle. For nar vi kom fram till Patong fick vi springa omkring i ca 1,5 timme for att hitta ett sa billigt boende som mojligt. Att springa omkring var inte det varsta, men att alla rum som olika hotell visade oss lag pa oversta vaningen, det fanns ingen hiss och vi vagade inte lamna vaskorna nere, sa jaklar vilket traningspass det blev. Ryggsack, handbagage, 30 graders varme, upp och ner, upp och ner! INTE OKEJ!

I alla fall, forsta kvallen i Patong strosade vi mest omkring och kollade pa folk och spanade aven in ett shoppingcenter, ratt lugn kvall. Dag 2 blev det sol och bad, sen traffade vi massa svenskar som jobbade pa Seduction, en av Patongs storsta nattklubbar. Dom tjata och tjata pa att vi skulle kopa biljetter for 1000 bath (200 kronor) var och da hade vi gratis intrade och oppen bar i 2 timmar. Pfft, den latta gar vi inte pa. Dessutom ville vi inte ens ga ut! Men senare pa kvallen sa stotte vi pa en liten thaikille som stog och delade ut biljetter for gratis intrade till samma stalle. Gratis intrade plus 2 shots for 100 bath (20 kronor). Bara for att javlas med dom som forsokte lura pa oss biljetter sa gick vi sjalvklart dit och hade valdigt roligt. Har nog aldrig dansat sa mycket i hela mitt liv faktiskt. Kvallen slutade i alla fall valdigt dramatiskt, men det ar ingenting vi ska ga in pa.
Dag 3 blev ocksa sol, bad och chill. Darfor jag har tid att sitta har ett tag!

Som jag tidigare sa, om ni nansin gor en san har resa - PLANERA I FORVAG! Ojojoj vilka problem vi har nu. Vet inte riktigt om vi vill samma saker eller vad det ar som stoppar oss, men Malaysia har vi i alla fall valt bort. Sam som vi traffade pa Koh Phangan sa att det var daligt dar, sa vi hoppar det. Nu funderar vi pa Vietnam istallet, men dar far vi bara stanna i 15 dagar utan visum och tydligen sa vill vi inte ansoka om det?! Kambodja ar i alla fall spikat, dit ska vi aven om jag maste slapa med mig dom andra 3, men om det blir fore eller efter Vietnam ar annu oklart. Sen verkar det som att planerna tar slut, har fatt tips om Laos och Indonesien, men maste kolla upp visum och sant. Sen vill Sam och Christine att vi ska komma till Bali och mota upp dom, vilket vore hemskt roligt, men det ar inte nat vi har diskuterat an.

Tanker i alla fall pa er dar hemma, onska att ni kunde vara har allihopa. Ska forsoka smuggla med sa manga tigerbebisar jag kan, for dom va hemskt mysiga! Och Fikan, klart ja ska kopa en orm/odla ;) dom ar toppen! Beratta mer om Turkeyplanerna brudar, skriv pa Facebook ;D

JAG SAKNAR ER!



Djungel trekking

Idag har varit en mycket handelserik dag. Vet inte om jag sa det, men jag och Pats kom i alla fall till Koh Samui igar och aterforenades med de andra 2. Pa kvallen bestamde vi oss for att boka en djungel trekking tur. Hittade en som vi kunde pruta ner en aning sa vi bestamde oss ratt snabbt och bokade en tur till idag.

Trekkingen startade kl 9 nar jeepen hamtade upp oss pa Lucky Mother och forsta stoppet var ute vid vattnet. Det var 2 klippor som vi skulle kolla pa, Grandmother & Grandfather. De va 2 jatteklippor som liknade en jatte puppa och en jatte snopp, inte speciellt roande. Sen bar det av till ett buddhisttempel dar vi fick strosa omkring ett tag och vi fick aven se en mumifierad munk, ganska fridfullt. Farden fortsatte upp i bergen och till ett slags zoo kan man nog saga. Dar fick vi se lite olika uppvisningar, elefanter, apor och krokodiler! Alla var valdigt roade av elefantshowen medan jag och Pats satt och grat, haha! Nej, men det var faktiskt riktigt hemskt att se sana maktiga djur vara sa underlagsna manniskan. Ett tag satt jag nastan och onskade att dom skulle trampa ner en av skotarna, men lydiga som dom var sa gjorde dom saklart inte det.

Efter att vi varit pa zoo akte vi till nat som skulle vara ett vattenfall, men det var mest bara ett fall utan vatten eftersom det ar torrperiod, men det var ratt fint anda. Sen blev det mat och sen vidare uppat pa berget. Vi korde of road i ca 1 timme, ett stopp, hur kul som helst. Bell holl pa kissa ner sig, men vi andra njot av alla gupp och utsikten. Vidare mot sista stoppet lyckades jag pa nat konstigt satt somna dar bak i jeepen, men det var skont. Vaknade precis i tid nar vi var framme vid Big Buddha, en del av Koh Samui dar de har ett buddhisttempel med en jattestor Buddhagubbe pa toppen.

Dagen har som sagt varit handelserik, vet inte riktigt om trekkingen var var det vi betalade, men de tankte vi att vi skulle forsoka pruta ner ikvall, eftersom vi ska boka bat/buss biljett hos samma foretag, man far inte vara dum inte! Men overlag har dagen varit bra, ska lagga upp lite bilder sa ni far se ungefar vad vi har sett!



Grandfather klippan :)



Grandmother klippan :)



Mumifierad munk med Ray Ban brillor ;)



Pats och jag utanfor buddhisttemplet :)



Nu ar det klart, jag SKA kopa en orm eller en odla nar jag kommer hem, underbara varelser :D



KARLEK <3



Monkeylove :)



Underbara sota lilla tigerkissemiss :D Nu nar jag tanker pa det sa kanske jag skulle passa som djurskotare pa ett zoo ?! ;)



Krokodilshow :)



Sota lilla apan :)



Elefantritt :)



Magic Garden :)



Magic Garden :)





RSS 2.0