Skidrow

Herregud vilken galen vecka den senaste veckan ha vare alltsa ! Vi ar fortfarande kvar pa Utila och harjar. I princip alla pa hela on tycker vi ar skitkonstiga, eftersom vi gick mot farjan med ryggsackarna, redo att aka, men sen bara tvarandra vi oss och stannade ett par dagar till. On ar valdigt liten, men vi trivs har och vi kanner i princip alla efter bara 2 veckor. Eller rattare sagt, alla tro att dom kanner oss, men vi bli mest forvirrade nar vi hor nan ropa vara namn, haha !

Igar hade vi i alla fall boka in oss for ett Fun Dive pa morron, sa vi drog val ivag runt 8 halv 9 nan gang. Kandes sa jakla haftigt att fa dyka och kanna sig sjalvstandig dar under vattnet. Sjalvklart hade vi en instruktor med oss, men vi behovde inte gora nagra som helst ovningar och vi kunde simma lite hur vi ville, underbart verkligen !

Pa kvallen hade vi bestamt att vi skulle ga pa Skidrow Bar, vilket tydligen ar en valdigt kand bar i Centralamerika. Man gar dit och bestaller in 4 shots var, verkligen dritackliga (typ en blandning mellan rom och whiskey), sen nar man, eller snarare om man, lyckas ta dom sa far man en t-shirt. Kan saga att vi fick plaga i oss den dar skiten, men we got the t-shirt. Efter de sa gick vi vidare till Tranquila och spenderade resten av kvallen dar med massa trevligt folk :)

Idag ar de sugvader och regnet bara oser ner, hoppas verkligen att de ha passerat till ikvall for annars vill man juh helst inte ga utanfor dorrn ! Hur har ni de hemma forresten, fatt nan sno an ? :)


Ciao


Vi och vara sjukt snygga tishor :D


Daniel och Majsor :)


:)


Jag och Dr. John ! Tro de eller ej, men de har ar ons enda doktor, kanns mattligt kul om man skulle raka bli sjuk (Y)


Nan trevlig italienare (Y)


Nan odlekille och Ben, en instruktor pa shoppen :)

Certified open water divers, fuck yeah !

Ja nu ha vi vare daliga pa att halla er uppdaterade sa ja vet inte riktigt va ja ska borja med ! Vi tog oss i alla fall fran Managua till San Pedro Sula, sov dar en natt, sen tog vi folje med en israel som ocksa skulle till Utila, dar vi fortfarande befinner oss. Tanken med att aka hit var att vi skulle testa pa och snorkla lite och halsa pa Hampus, dykning fanns inte i var planer, men efter att ha gjort ett testdyk i poolen sa var vi ratt hooked. Sa vi och tva kanadensare signade upp oss pa en Open water kurs forsta dan. Sa de ha bleve lite plugg och massa dykning OCH en massa ovningar under vattnet. Den ja tyckte minst om och som holl pa fa mig att hoppa av kursen va nar man under vattnet va tvungen att ta av sig masken, helt sjukt javla snuskig kansla, men ja klara de :) Sen ha allt bara vare roligt, sett massa coola fiskar och grejer, simmat in i en grotta och sett en sjunken segelbat ! Sjalvfallet ha de aven funnits lite fest med i bilden, sjukt roliga, men konstiga fester maste ja nastan pasta. Sena kvallar och tidiga mornar (?!), just how we like it !

Annars da, ja vi ar fyllda med bett, igen ! Hela benen ar tackta av ackliga uppkliade sarliknande myggbett, inte coolt. Komma som inte pa om vi ha gjort sa mycke annat. Jo juste, vi sjong karaoke en kvall ocksa, de va sjukt kul :) Sen ha varan stalker komme ikapp oss igen, vilket vi ha borjat tycka kanns lite som en trygghet. I ovrigt tro ja mest bara att vi njuter av livet i storsta allmanhet. Livet ar sa fruktansvart gott och ja vill aldrig mer aka hem, sa kanns de just nu i alla fall !


Ciao


Fuck yeah, we made it :D


Karaoke night (Y) Muschen ar en av vara klasskompisar :)


:D


Konstig tjej forsoker ata upp mig !


Rebecca, bossen pa var shop :)


Tre b-rudar pavag att bli snappet overforfriskade (Y)

We got ripped off by a taxidriver

Okej, forra inlagget blev lite luddigt kanske, sa ska forsoka skriva lite battre idag !

Kan bara saga att onsdagens vulkanhike i Granada inte var ett skit jamfort med sanbordingen/hiken i Léon. Herregud alltsa, de ar nog bland de coolaste ja nansin gjort i hela mitt liv. Borjade med en timmes jeepkorning for att ta oss till vulkanen, sen fick vi varsin ryggsack med skyddsklader och en brada som vi skulle bara, helt sjalva, uppfor en vulkan pa 726meter. Kan saga att ja va aningen skakis innan vi borjade vandra uppfor, sa brant som den dar vulkanen va sa va ja ganska saker att ja skulle do halvvags ! Men ikke, vi tog oss hela vagen till toppen utan problem, aven om de var kanske ett av de jobbigaste ja nansin gjort frivilligt, men de va sa jakla vart all svett. Val upp sa var utsikten helt sjuk, sag varan lilla jeep som bara sag ut som en liten prick och man kunde verkligen kanna varmen innifran vulkanen, maktigt ! Sen va de juh saklart dags for sjalva huvudnumret, att glida nerfor vulkanen pa en brada, sa javla haftigt ! Hade latt kunna sprunge uppfor igen bara for att fa gora ett andra ak :)

Efter de sa sov vi en natt i Léon, sen tog vi oss till Managua och spenderade dagen dar. Gick runt pa ett center i princip hela dan och sen avslutade vi kvallen med att ga pa bio, Bad Teacher sag vi, riktigt kul film :) Sen klockan kvart i 3 imorse klev vi upp for att gora matsack, sen bar de av mot Tica Bus som vi akte med hit till San Pedro Sula, Honduras. Men satan va vi blev blasta av taxichaufforn imorse alltsa, tro inte vi ha varit sa arga pa hela resan ! IDIOT ! Som tur va sa va de juh bara pengar och ingen kom juh till skada, forutom hans bil kanske, eftersom Lydia borja sparka pa den nar han inte ville ge oss vara pengar tillbaka ;)

Ja, sa nu ar vi alltsa framme i San Pedro Sula, efter 12 timmars bussresa. Blir bara har en natt som de verkar, sen dra vi vidare till Utila for att traffa Hampus :) Far se hur lange vi blir kvar i Honduras, men vi valde i alla fall att hoppa over huvudstaden i de har landet !

Btw, vi har aven en stalker med oss under den har resan ! En 31 arig Nya Zeelandare som dyker upp exakt overallt. Vi traffade fort pa han i Bocas, sen ha vi traffat han i Puerto Viejo, San Juan del Sur, Granada och Léon. Borjar bli valdigt komiskt nar vi gang pa gang springer pa varann och verkar gora i princip samma resa, men alltid kul med ett valkant ansikte :) Han skulle tydligen till Honduras nu ocksa, sa far val se om han dyker upp ute pa Utila !


Ciao


Nar vi hade tagit oss fram till Granada va vi sa sjukt torstiga, sa en liter ol satt inte helt fel ;)


Poolen pa Andreas hotell, dar njot vi verkligen :)


Poolhang :D


Hade sallskap av dessa tre ankor som bodde i poolen :)


Vi lyxbackpackers bestallde in en flaksa vitt till var ..


SUSHI :D


Nere vid Lago de Nicaragua i Granada :)


En av kratararna till Masaya-vulkanen i Granada :)


Jatte hot-dog fick bli midda, man kan inte lyxa till de med vin och sushi varje dag ;o


Taggade brudar infor vulkanbestigningen (Y) Vulkanen ar de svarta "berget" bakom oss !


Obligatoriska hoppa pa vulkanen bilden ;)


Kratern pa Cerra Negro :)


Taggade tjejer for att bege sig pa bradan nerfor ;D (och ja, vi vet att de ser ut som att drackterna haller pa spricka)


Taggade tjej pa bio (Y) Sjalvklart ska vi alltid overdriva och tar allt i grande ;)


Just for you to know that we´re alive

Kvinnan haller pa att somna sittandes har pa internetcafét, sa de far bli en kort update bara for att ni ska veta att vi lever och mar bra.

Vi har lamnat San Juan och tagit oss vidare till Granada. Ha tage de relativt lugnt i den har lilla stan. Traffat Andreas, en kille fran Skvadern, sa vi gick ut och tog nan ol. Sen hangde vi pa hans hotell vid poolen hela dan, de va meget stek kan ja lova. Hade sushi-night igar, som ja och Lydia langtat ! Vi missuppfattade erbjudandet om bestall 1 och fa 2, sa till var forvaning fick vi in 32 bitar sushi, varav 24 va Californian rolls. Fast till var forvaning igen sa va de inga problem att trycka i sig dom, haha ! Forra gangen fick vi i oss 8 var, men den har gangen slank alla ner, Majsan hjalpte till med 6 stycken ;) Forovrigt holl dom pa att doda Majsor pa restaurangen ocksa. Hon fraga valdigt utforligt och noga om de ar nagra notter i de hon bestallde, de skulle de inte vara. Sa hon borja ata och hittar hela cashewnotter dar i ;o Javla idioter som aldrig ska fatta ett endaste litet ord engelska ! Som tur va gick de bra, men hon fick absolut noll kompensation. Dessutom saga en av servitorerna att hon bara hade fraga om de va notter i, dehar va juh faktiskt cashw ?! Aaaaah !

Idag blev de i princip en heldag pa vulkan aventyr. Skulle vara en hike, men blev mest bilakning ! Eller ja, nagra farligt branta uppforsbackar och en lang javla trapp sa va vi juh helt doda, men ja hade rakna med att ga hela dan. De va ratt maktigt att fa se en krater till en aktiv vulkan och hora hur den lat, men hemskt besviken att vi inte fick se nan lava. De hela avslutades i alla fall med en vandring in i na grottor och satan va fladdermoss de va dar alltsa. Vi satt oss vid oppningen till en grott och slackte ficklamporna och man kunde bade se och verkligen kanna hur dom sma satarna svarmade omkring oss, de va ratt haftigt faktiskt :)

Juste, innan vulkanen och de va vi pa marknaden i Massaya ocksa. Fick en del shoppat, sa de va kul :)

Imorn dra vi nog vidare till Léon for att testa pa sand boarding. Man sitter/star typ pa en brada av nat slag och aker nerfor en vulkan. De ska bli himla kul faktiskt :) Sen vet ja inte riktigt, men tro de bli sa vi aker till Managua och tar en buss darifran till Honduras ! Vi fa se helt enkelt :)

Nasta gang lova ja att lagga upp lite bilder, men ha absolut ingen ork till de idag. Nu vill kvinnan bara sova !


Ciao

Life is sweet

Jahapp, da va de ett tag sen ni fick nan update, men vi ha hunne med en hel del ! Vi ha juh bland annat hunne tage studenten fran spanskaskolan och lamnat familjen. Tro inte direkt att de blev nat Mvg, men vi ha i alla fall blivit proffs pa att boja verb (Y)

Vi ha hangt med tva svenska brudar i 3 dagar (?!). Verkligen stortskona tjejer, fy faan va kul vi ha hunne haft alltsa. Varit pa stranden 2 dagar och festat 3 kvallar. Traffade pa dessa brudar nar vi va i Bocas, sa vi blev bra forvanade nar vi helt plotsligt stotte pa dom har, men de va kul :) Dom drog dock idag, vilket kanns lite trakigt, men vi lar nog synas igen !

Vi hade bestamt med en amerikansk kille att vi ville testa pa paintball, sa idag drog vi ut till en paintball-ranch och skot lite. Satan va kul de va alltsa, helt sinnes ! De va bara vi tre som spelade, men vi hade sjukt kul anda. Korde typ lite olika lekar och grejer. Gjorde faan skitont att bli traffad ocksa, sa nu ha man lite sma blamarken lite har och dar, haha ! Men kul hade vi och svettas kan ja lova att vi gjorde medans vi sprang runt dar i djungeln :)

Vet inte riktigt va vi ska hitta pa imorn, men vi blir i alla fall kvar har tills pa manda. Da dra vi nog antagligen vidare till Granada, sen fa vi se va de blir ! Vi trivs i alla fall sjukt bra har i San Juan del Sur.


Ciao


Jag och mitt fina plugg-block (Y)


Plugg, plugg plugg ..


Glada tjejor som pluggar spanska pa ett mysigt litet café (Y)


Hamnen/stranden inne i byn :)


La playa :)


Glada tjejor pa Iguana, kan nog saga att vi ar stammisar dar vid de har laget ;)


Vet inte hur manga sanahar buckets vi ha avverkat den har veckan ;o


Taggade for lite djungel panitball :D


Me gusta trasero grande

Pju, andra skoldagen gjord ! Idag fick vi va tillsammans allihop vilket kandes mycke roligare, men ack vilket daligt humor ja blev pa under lektionen. Ar sa hemskt frustrerande nar man for de forsta inte helt hanger med och sen be lararn om ett exempel, typ att vi skulle satta ihop nagra meningar var. Kan juh saga att de inte ar de lattaste nar man knappt kan ett ord pa spanska. Laxan igar till exempel, da fick Majsor och jag hitta pa meningar som "Du maste stoppa kyckling i nasan" och "Du far inte stoppa naglar i kottet". Kan saga att larara hade hemskt kul at dom meningarna imorse, me va gor man nar de enda man ha fatt lara sig, forutom ett par verb och siffror, ar kroppsdelar ?!

Sa formiddan va inte riktigt nan hojdare for mig, men nu kanns de bra igen ! For de forsta sa ha ja juh mina fruar som alltid fa mig pa bra humor (Y) Sen bestamde vi oss for att ga och ta en fika och gora laxan ute, sa da fick allt liksom sjunka in lite mer och nar vi gjorde de tillsammans i var egna takt och pa vart egna vis sa blev kvinnan pa mycke battre humor :) DE GAR BRA !!

Forutom de sa trivs ja bra har hos den har familjen. Eller ja, vi bo juh som pa skolan med familjen, men ater frukost, lunch och midda tillsammans. Far hemskt god mat ! Idag till lunch fick vi typ paella, med kyckling och hummer, MUMS ! Nat annat som ar bra med att vi ater tillsammans ar att man maste forsoka forsta och tala spanska, plus att mamman kor lite laxforhor med oss, sa de ar kjempe kul verkligen :)


Ciao

RSS 2.0