First day of class, check !

Jajemen, da va forsta skoldagen avklarad ! Klev upp klvart i 7 imorse och utnyttjade att de va gratis frulle pa vart hostel, sen va de bara att vandra ivag till skolan och vart nya boende for den kommande veckan. Tro vi va bra nervos allihop nar vi kom fram till skolan, men allt gick bra. Jag och Majsor fick ha lektion tillsammans, men som vanligt (av nan konstig anledning), sa ska varan fina van Lydia alltid utsattas for lite extra provning. Vi hade juh trott att de skulle va lektioner dar man var helt sjalv med lararen och vi alla hade verkligen hoppats pa att vi skulle fa kvinnliga larare, eftersom alla gubbar ar sa sjukt snuskiga har ! Men saklart sa far ja och Majsor tre kvinnliga larare att dela pa och fa ha lektion tillsammans medans Lydia far vandra ivag med en manlig larare helt sjalv ;s tur hon ar tapper den dar Lydia, for hon klarar de riktigt bra :)

Just nu kanns de lite som att ja aldrig kommer kunna saga en fullstandig mening pa spanska, men de kommer val forhoppningsvis !

Efter lektionen va slut sa fick vi hjalpa till och laga mat. Lydia gjorde saft, Majsor fick platta till friterade bananer och ja fick gor tortillabrod. Men av nan konstig anledning sa fick vi aldrig provsmaka mina masterverk, dom kom bort pa vagen helt enkelt ?! Men maten va i alla fall mums :)

Sen ha vi mest bara chilla, gick och tog en fika och ha sutte och surrat och pluggat lite !


Ciao



Hungriga chicas i vantan pa tacos ;)



Nat ja tyckte va lite smakul bara :)



Gardagens solnedgang, vackert :)



Dinnertime, jag och mina fina Lydia :)



Dinnertime, jag och min fina Majsor :)



Lydia som tjatat om skaldjur sen vi kom, igar fick vi antligen testa en riktig skaldjurstallrik ! Ris med fisk, musslor, rakor, krabba och hummer :) MUMS !



Maten skoljdes sjalvklart ner med ett par sanahar ;)

Me no habla español

Ja, vi trottnade pa regnet i San Jose ratt fort kan man saga, gav stallet en natt. Och saklart sa sager vaderprognosen att de ar regn eller storm pa exakt varenda stalle vi vill aka till, sa vi drog till med ett strategiskt drag for en gangs skull. Vi tog vart pick och pack, hoppasde pa Tica bus och begav oss till San Juan del Sur, Nicaragua !

Bussresan gick riktigt bra, skulle egentligen ta oss 8 timmar att komma fram till Rivas och dar skulle vi masta hitta en anslutning hit, men vi sket i bussen och hoppa in i en taxi vid gransovergangen istallet. Jag kande mig helt lugn nar vi satt dar i taxin och hade inte alls nagra funderingar pa att vi hade kunna gjort en tabbe, men mina compadres hade minnsann sutte och gatt igenom varenda tankbart senario under bilresan ;o haha, ja kanske ar lite for godtrogen anda !

Men vi tog oss fram i alla fall och checkade in pa La Estrella som ligger precis vid stranden. Stranden ar ingen vacker syn, men de ar juh anda en strand liksom. 8 dollar var betalar vi for ett eget rum och frukost, meget meget bra. MEN vi stannar bara dar en natt till for imorn borjar vi skolan ! Ja, vi kanner helt enkelt att de vore sjukt kul att lara oss spanska, plus att de behovs verkligen pa vissa stallen. Sa imorn klockan 8 satter vi igang med spanskaplugg och ska alltsa halla pa en vecka. Hur mycke vi hinn lara oss vet ja inte riktigt, men i alla fall betydligt mer an vad vi redan kan. Sa vi flyttar alltsa in hos en familj har i San Juan och sen kommer vi ha lektioner nagra timmar om dan med varsinn larare. I´m so excited !



Ciao



Manzanillo :)




San Jose :)



Majsor hitta en grym cykel pa vart hostel, den ska vi packa och cykla till Oslo med (Y)



Forsta shoppingen gjord ! Jag och Lyddis va bara tvungen att ha varsit Barca-armband ;)



Nan slags staty uppe pa ett berg har i San Juan del Sur (Y)



Tjejen njuter av att de for engangs skuld inte regnar (Y)



Me chicas :D

OMG it´s raining !!

Jahaja, nu har vi lamnat ett soligt Puerto Viejo bakom oss och mots saklart av hallregn i San Jose (Y) De regnar seriost stenmycke och dropparna ser ut som stora javla hagelkulor ! Kan saga att de plaska pa ratt bra i mina skor akkurat nu ! Anyway, tog oss cirka 4,5 timme med buss att ta sig hit, sa nanting positivt i alla fall. Men i den har stan verka de vara som i Panama City, knappt en sjal som kan tala engelska, men vi ta oss fram ratt bra anda tycker ja. Lyckas fraga om vagen till bade centrum och internet cafè och hitta ratt direkt, aven fast svaren va enbart pa spanska ;)

Hur som helst, sista dan i Puerto V bjod pa massa sol och varme. Vi tre och en kille fran staterna tog bussen till Manzanillo, eftersom vi inte orka cykla dit dan innan. Sa vi hangde dar hela dan pa en riktigt mysig strand.

Senare, pa kvallen gatt vi forsoka planera var resa lite, vilket ar absolut omojligt ! Vi laser och laser och googlar och hittar stallen vi vill aka till, kurser vi vill ta och saker vi vill gora, men sa fort vi ha bestamt oss for att aka till ett stalle sa ar de nan lokalbo som sager att de ar en dum idé pa grund av allt regn. Taxi chaufforn idag sa att lokalborna pa The Pacific side aker over till andra sidan landet for att de ar for mycke vatten typ, it suuuucks !

Aja, vi kommer nog pa nat tillslut. Ha fundera pa en spanskakurs och da kanske man inte behover finvader ?! Vi fa se va som hander helt enkelt. Just nu befinn vi oss i alla fall i San Jose och ha ingen aning om hur lange vi blir kvar har. Men trots regn sa mar vi bra, vi forsoker halla humoret uppe aven om vi fryser och ar blota och forbannat less pa regn, men som vi sager om de mesta, DE GAR BRA !


Ciao


Today I saw the sun

Vet inte riktigt om ja fick med de sist, men vi bytte juh hostel ganska snabbt har i Puerto Viejo, sa nu bo vi pa ett supermysigt hostel med mycke folk och vi delar rum med tre kanadensiskor (?!). Riktitg trevligt stalle och vi ha forvandlats till riktiga backpackers kan ja lova. Laga frukost och midda hemma och packar med oss matsack pa dagarna (Y)

Igar drog vi och ett gang fran hostlet till Playa Cocles, tog ungefar 20 minuter att ga kanske. Bjods juh inte precis pa supersolsken, men de va ratt chill anda. Fick fightas lite med vagorna och bara ligga och lasa en hel dag i princip och spana pa surfare.

Idag dar emot sa packa vi matsacken, hyre oss en cykel var och trampade ivag till Punta Uva. Skulle egntligen forsoka ta oss till Manzanillo, men de blev sa langt. I alla fall sa ha dagen varit riktigt fridfull ! En nastintill ode strand och solen valde att kika fram i alldeles ratt ogonblick. Sa vi ha bara lega och njote av solen, stranden och havet, lovely !

Ikvall fa vi se va som hander. Ska i alla fall lyxa till de med restaurangmidda och en bira. Lydia ha vare sugen pa seafood sen vi landa i Panama City och vi kann att vi para vill testa allt mojligt spannande medans vi ha chansen. Idag kopte vi t.ex. cocosnotter och drack och at, sen bjod gubben som salde pa nan annan konstig lokal frukt och den va verkligen mums, smakade typ yoghurt :)


Ciao


Taconight pa hostlet :)


Majsor njuter pa Playa Cocles (Y)


Playa Cocles - som ni se sa ha vi inte super greit vader, men de ar varmt och skont iaf :)


Nastan i princip vart enda sallskap i Punta Uva (Y)


Fick jobba lite pa brannan idag (Y)


Tva andra livsnjutare som ocksa jobbar pa brannan ;)


Dagens matsack (Y)


Nojd tjej pa cykeltur :D OBS. Bilden ar tagen medans ja cyklar, lite creed ;)


Cocosnot = MUMS !

Where's the reggie ?!

Nu ha vi fatt oss en lang natts somn, i alla fall jag som sovit som en stock ! Somnade runt 10 igar kanske och klev upp 8, sa de kandes skont. Men verkar som en liten halvskum by/stad vi hamnat i. Gick runt och letade frukoststallen imorse, men typ inget va oppet, sa vi fick satta oss och vanta till restaurangen pa hostlet oppnade. Dessutom kan ja inte kanna av den dar riktiga reggie viben som sa manga snackat om, men kan juh handa att vi haft for hoga forvantningar pa de har stallet. Eller sa beror de bara pa att vi trivdes sa sjukt bra pa Bocas och de har stallet kan, an sa lange, inte toppa de !

Anyway ,efter frukosten checkad vi ut fran Rocking J's och borjade vandra med ryggsackarna in mot centrum. Hade egentligen tankt att vi skulle ta oss vidare till Manuel Antonio idag, men tjejen pa turistinfon sa att de var storm pa den sidan och hon va inte helt hundra pa om vagarna dit va oppna, sa vi stannar har i alla fall en natt till. Kikat upp att de ar cykelavstand till ett par strander som verkar ratt fina, sa ska nog testa de imorn :) Men nu ha vi i alla fall hitta ett hostel som verkar aningen fraschare och ligger mer centralt, sa dar ska vi nog trivas. Dessutom ska dom tydligen ha varmvatten, vilket kanns grymt med tanke pa att vi inte duschat pa 2 dagar och antagligen inte luktar mums (Y)

For ovrigt kanns de som att vi inte komma bjudas pa sa mycke govader framover. Moln, regn och storm verkar va de som star pa schemat. Kanns halvtrist, men vi hoppas juh fortfarande pa att vi ska fa oss nan gnutta sol i alla fall :)


Ciao


Nojda brudar pa Wizzard Beach :)


Obligatoriska blogghoppbilden ;)


En riktig kladtrattrare som Majsan skulle ha sagt :)


Dags for vila :)


Grabbarna hade forberett sig med Corona, rom, massa blanddricka, ett skinkpaket och tre olika sorters snacks. Vi hade med oss varsin macka och en vatten (Y)


Wizzard Beach - basta stranden pa Bocas :)


De borjade regna och halvstorma medans vi satt och vanta pa taxibaten, men vi overlevde aven denna gang :)

Puerto Viejo

Nu ha vi lamnat Bocas dar man hade borjat kanna sig riktigt hemma. Sista dagen dar bjod pa en battur ut till Wizzard Beach tillsammans med 2 helskona grabbar fran Seattle. Vadret var alldeles lagom varmt, lite halvmolnigt och regn emellanat, men jag verkligen njot. OCH, Fikan, kan lova dig att nu ha vi tage kampen med vagorna for en hel livstid, shiiet vilka groteska vagor alltsa. Kan inte helt hundra lova att badkladerna satt pa plats hela tiden, men ja lyckades undvika att satta mig pa nat stackars oskyldigt barn i alla fall :)

Efter en heldag pa stranden med tva amerikaner som surrade oavbrutet sa blev de dags for en sista utgang i mysiga Bocas. Vi satt och forade med Mason och sen gick vi ut en liten svang, sadar lagom lange med tanke pa att vi skulle checka ut fran hostlet klockan 11 idag.

Sa de va bara till att checka ut, ta farval av on och satta sig pa baten in till fastlandet igen. Tog en minibuss till gransovergangen fran Panama till Costa Rica. Dar fick vi hoppa av och ga over en lang jakla bro for att ta oss forbi gransen, sen var de bara att hoppa in i nasta minibuss och dra rakt vidare till Puerto Viejo dar vi akkurat na sitter och bloggar for fullt. En mysig liten reggiestad pa den Karibiska sidan av Costa Rica. Inte hunnit gora nat speciellt an, bara vandrat runt och kikat pa stallet lite, men de verkar soft, aningen dyrare an Panama.

Vi ha i alla fall hunnit checka in pa ett hostel som heter Rocking J's. Verkar ratt soft de ocksa, man kan tydligen valja om man vill talta uppe pa ett loft, sova i hangmattor eller i dorms, vi valde de sistnamnda ;) Nu ska vi ga och satta oss pa nat litet café sa ja fa i mig na kaffe :) Hoppas ni ma kjempebra dar hemma och koser er lika mycke som vi gor !


Ciao

Bocas del Drago

Igar blev de ferre igen ! Vi hade val inte direkt matt toppen under dan, men efter lite lokal mat och nagra Corona va man pa topp igen. Blev en relativt lugn kvall anda, men ratt sen om ja inte minns helt fel. Sa imorse sov vi ut ordentligt, sen kom var nye van Mason och ville att vi skulle dra till Bocas del Drago. Vi hade juh som redan vare dar och visste att de inte va mycke till strand, men vi va snall och foljde med han anda. Men de ha vare pissdaligt vader idag, sa vi blev mest bara hurven av den lilla utflykten och sen skulle man hem och hoppa in i en kall dusch (Y) haha ! Men vi overlevde den ocksa, borjar som bli van att ta snabbduschar i kallvatten.

Ikvall blir de en hemskt lugn kvall hoppas ja, ar faan dodstrott ! Sa vi ska val forsoka planera lite och bara hanga pa hostlet typ. Vi ska val som snart borja rora oss vidare till nasta destination. Sa vi blir nog kvar har 2 natter till, ska forsoka ta oss ut till Wizzard Beach imorn om vadre tillat, sen ska vi nog ta bussen till Puerto Viejo pa sonda. Sa da korsar vi gransen over till Costa Rica, kanns sjukt spannande :) Kanns trakigt att alla sager att de ar sa dyrt dar bara, men de ska vi nog forsoka hitta en losning pa !

Nu ska ja organisera min ryggsack och slanga fram allt som ska tvattas imorn, vilket ar i princip allt ja ager och har !


Ciao 

Aqua Lounge

Ha egentligen inte nat nytt att beratta idag, haha. Blev som sagt fest igar, lagade mat hemma och kopte en 7a rom for 35kr som vi delade pa. Sen va de Ladies Night pa Aqua Lounge, vilket innebar att under 1,5 timme sa dricker alla tjejer gratis drinkar. Forst rom och sen gratis dricka var ingen bra kombinaton for oss, vilket vi borde ha forstatt pa en gang, haha. Vi tog baten ut till Aqua Lounge sen satt vi oss i baren under hela tiden de va gratis och bara svepte, hemskt dum ide, meno vi hade relativt kul anda. Mindre kul idag kanske nar vi ar mer dod an levande. Kande nastan lyckoruset nar vi vakna forsta gangen idag och regnet bara oste  ner, inget daligt samvete for att ligga inne och do hela dan.

Ikvall fa vi se va som hander, inga planer an i alla fall. Men vi lyckas nog hitta pa nat bus som vanligt :D


Ciao

Bocas

Ja som sagt sa befinenr vi oss juh fortfarande pa Bocas. Bor kvar pa Calipso Hostel som ligger pa huvudgatan och de funkar skitbra. Har eget rum och ett mysigt litet kok dar vi kan laga mat ! Bocas ar verkligen en sjukt mysig liten stad, no stress bara chill. Nat vi dock haft ett litet problem med ar att hitta en strand, ja mena hur svart ska de va nar man befinner sig pa en paradiso ?! Men tydligen sa maste man pa nat satt aka en bit, antingen med buss eller bat for att hitta sand.

I forrgar tog vi i alla fall en tur ut till Red Frog Beach. De blev delfinspaning, lite snorkling och kos pa stranden. En riktigt harlig tur, men ratt kass snorkling. Efter de va de bara att dra hem for att svira om till festblasan. Sa de blev alltsa utgang som startade med ol och skipboo pa hostlet, sen drog vi vidare till en riktigt bra bar. Traffade 4 svenska tjejer som vi hangde med under kvallen. Nar baren stangde klockan 2 sa drog vi vidare till nasta stalle och skakade rumpa. Nan grabb ryckte tag i mig och fraga om ja kunde dansa salsa, saklart svara ja nej, men de hjalpte tydligen inte for vi dansa da pa ett bra tag. Tro de blev en blandning av salsa, buss och av att ja stampa han pa fotterna. Tur man blev sa gracios (Y) Efter allt dansande sa kan ja lova att svetten forsa, sa helt plotsligt kommer Lydia och sager att de ar lov att bada. Va bara till att slita av sig kladerna och bada, haha ! Tro vi kom hem runt 4 :)

Igar kande vi oss kanske inte riktigt pa topp, sa vi tog bussen till Boca del Drago och Starfish Beach. Inget man direkt kan kalla en strand, men vi fick oss en riktig djungelprommis i alla fall :)

Idag sa hade vi stamt traff med tre tyska brudar som vi hyrde en bat tillsammans med. Akte forst pa delfinjakt, eftersom de va sa jakla kul, sen vidare mot Salt Creek, en sanhar urby. Super kul att fa se och nat vi absolut alddrig hade hitta utan tyskarna :) Sen drog vi vidare for ett kort stopp pa en strand som hette typ Puntas nanting och sen avslutade vi dagen med nagra timmar pa Zappatilla Beach. Riktigt fin strand, tydligen en nationalpark ! Hur som haver sa ha vi haft en riktigt harlig dag idag som vi tankte toppa med lite fest ikvall ;)

Ska hem och laga mat efter vi suttit har, sen bara svira om igen :) Fragan ar om vi vagar oss ut, for de pagar nan slags parad har utanfor dorrn (?!) Men de overlever vi forhoppningsvis :)


Ciao


Hostel koket, tro de va lunchdags har :)


Livradda tjejor, forsta batturen :)


Delfinen tyckte om att leka i vagorna fran baten :)


Var guide Ariel


Starfish :)


Konstig tjej ;o


Red Frog Beach


Strawberry frog pa Red Frog :)


Gladjeskrik nar vi antligen kom till en strand :D


Boca del Drago, pavag mot Starfish Beach :)


Annu en konstig brud vi hitta pa vagen ?!


Mitt dromhus, sa jakla gulligt :) I Salt Creek !


Salt Creek :)

Panama City

Eftersom ja inte lyckas lagga upp bilder i forra inlagget sa kommer dom bilderna har i ett eget inlagg istallet :)


Ciao


Hus vi inte trodde skulle finnas i den har stan, amazing :D


Langs strandprommisen :)


Me chicas utanfor Hard Rock :)


Pavag till kanalen :)


Mina sma djungeltroll trivs som fisken i vattnet :)


Mormor hade kanske ratt anda ?!


Vacker utsikt over den dyngiga Panama kanalen (Y)

Panama City to Bocas del Toro

2 dagar sen nu och tusan va mycke vi hunnit med !

Sista dagen i Panama City blev sjukt effektiv. Vaknade runt 6, vilket vi gjort varenda dag, och tog oss ut till Airbrook Mall. En superstor galleria med allt man kan onska sig, stor besvikelse att vi inte kunde borja packa pa oss en massa grejer sahar i borjan pa resan. Men vi vandra i alla fall runt dar och kika halva dan typ, sen gick vi till bussterminalen och kirrade bussbiljetter till Bocas och direkt darifran tog vi en buss vidare till Panama Kanalen och kikade lite. Maste saga att vi tar oss runt relativt bra med tanke pa att vi inte talar ett ord spanska och dom har talar inte ett ord engelska, men pa nat satt lyckas vi. Nar vi ha hoppat pa lokalbussar sa ha folk haft ratt bra koll pa oss och sett till sa att vi hoppar av dar vi ska och nar vi behover en taxi sa slapper alla oss fore i taxikon :)

Efter denna effektiva dag sa blev de midda pa Hard Rock och sen direkt hem for att packa om vaskorna och dimpa ner i sangen, klockan skulle ringa 05.00 dan darpa.

Tidig morron, men vi tog oss upp utan problem. Tog oss en taxi ut till bussterminalen och sen var de bara att hoppa pa bussen mot Bocas. Eller bara och bara, shiiet vilken dryg javla bussresa ! 10 timmar pa en isandes kall buss och busschaufforen korde som en jakla galning mitt inne djungeln. Sjukt haftigt landskap ma jag saga, djungel djungel och ater djungel. De har va nanting helt annorlunda motfor inne i stan.

Pa bussen va de en gubbe som fraga mig och Majs om vi var broder ?! Hur han nu kunde tro de vet ja inte riktigt, haha !

Val framme med bussen sa var de varldens pimp som kirra taxi at oss for att ta oss till batarna som skulle ta oss ut till Bocas. Kan bara saga att de ar den varsta akturen i mitt liv, monsunregn, aska och svallvagor i en liten overpackad liten plastbat ! Ja trodde att min stund va kommen dar ett tag ;o Men vi tog oss fram i alla fall och nu ar vi antligen har ! Vi ha checkat in pa ett mysigt litet hostel i dehar mysiga lilla samhallet. Vi har dock inte hunne sett sa mycke av on an, men idag ska vi val forsoka ta oss ner till stranden och sen kanske satsa pa en utgang ikvall, hoppas bara regnet haller sig borta :)

For ovrigt sa ma vi hemskt bra och skoter oss ypperligt. Kanns som att vi har kommit in i de har livet lite mer nu. Ryggsacken sitter som en smack pa ryggen och ja verkligen stormtrivs med de har livet :)


Ciao

26 hours later, Panama, here we are

Finally we´re here ;D

Da ar vi pa plats i Panama City. Resan gick som smort, vi hann knappt marka av timmarna i luften, eftersom vi sov i princip hela flygresan. Enda vakna tiden va nar de borja lukta mat, da vakna vi minnsann till liv pa stort.

Hade juh ratt mycke tid att fordriva i Frankfurt, och kan juh bara saga att de var en jakla tur for oss. Shiiet vilken flygplats, vi bara gick och gick och gick. Ja, vi motionera nog faan bort 2,5kg var pa den dar flygplatsen ! Stor och forvirrande helt enkelt, men tillslut sa hamna vi anda ratt :)

Kom fram hit runt 06.30 imorse (13.30 svensk tid) och sen va de bara att ta sig genom alla dom har satans kontrollerna och leta fram en taxi. Hamna mitt i den Panamanska rusningstrafiken, dar storst gar forst, ar sa tacksam for att ja lyckas somna. Sen kom vi fram till vart lilla hotell och fick duscha av oss och frascha till oss lite efter 26 timmars resande, sweet !

Sen va vi sugna pa bade mat och aventyr, sa begav oss ut i storstan, som for ovrigt inte alls ar som jag hade tankt mig. I mina tankar hade jag sett Panama City som oken, palmer, daliga vagar, skitigt och kameler typ. Har ar de istallet skyskrapor overallt och gatorna ar rena och fina :)

I alla fall sa drog vi ut for att kaka brunch. De forsta som hand ar att vi bli jagade av en neger som forsoker tigga en ciggarett eller nat, skitlaskigt ! Sen ar alla gubbar/man skitackliga, sitt och locka pa oss som vi vore katter, samtidigt som dom sta och dra sig sjalva i snoppen och racker ut tungen ;o Ingen hyffs eller respekt har inte, men vi ha redan tuffa till oss och Majsan han borja locka tillbaka pa sitt egna lilla satt och Lyddis ga och pussa mot acklen (Y)

Annars ha vi hunne gatt langst en strandpromenad och upptackt en del av stan, bl.a. ett fett javla kopcenter. Sa surt att de har ar forsta stoppet och att vi inte kan handla nat ;( Brant oss en gnutta ha vi nog ocksa hunne gjort, eftersom vi hela glomde bort solskyddet idag. Ha som vare lite halvmolnigt/disigt, men anda 35 grader, sa vi far skylle oss sjalva nar vi inte tanker langre !

Nu ska vi nog sitta har och fordriva tiden en svang, sen strosa runt tills de ar dags for midda och sen blir de en tidig kvall ! Far se vad morrondan bjuder pa for aventyr, om vi nu over huvudtaget hittar tillbaka hem till hotellet ;o


Ciao


And the time is here

Oh yees, nu är resan äntligen igång och nu ska liv levas, shiiet va kvinnan är taggad !

Klockan 09.50 imorse så börja vi rulla från Sundsvall och sen dess ha vi vare på tåg och Arlanda i vad som känns som en evighet, tur att de bara är ca. 22 flygtimmar kvar ;) Tro hur jag och Lyddis ska klara dehär utan nikotin i kroppen ?! Shiiet alltså ! Men än så länge gå de juh bra och vi kommer överens med varann, dock inte med Arlandapersonalen, dom kan suga balle. Tro aldrig i hela mitt liv att ja ha träffa otrevligare människor än dom dumhuven som jobba på den här flygplatsen, usch !

I alla fall, våra backpacks ha vi skicka iväg redan och återser dom inte förns i Panama, så vi hoppas att både dom och vi tar oss hela vägen. Men de går nog bra ! Är så sjukt exhalterad (stavning?!) över hela den här resan, känns så galet spännande att vi snart är där. Fick akkurat bokningsbekräftelsen från första hostlet också, så de känns bra att vi ha de bokat och klart. Lite dumt bara att vi gjorde en liten missräkning och skrev till dom att vi kommer dit runt 14.00, när vi i själva verket landar i Panama halv 7 på morron (Y) Men de löser sig nog, får säkert lämna in väskorna även om vi inte får rummen förns två. Sen får vi se vad vi beger oss ut på för äventyr sådär första dan, upptäcksfärd i Panama City kanske :)

Såhär i skrivande stund så är de en tjej som plötsligt utbrister "Men va faan", vänder mig om och ser att de är Helene, en av våra roomies från Oslo. Kjempekul att stöta på henne bara såhär :) Samtidigt kände ja att världen är för liten och att vi kommer stöta på många välkända ansikten under resan, men de kan juh i och försig bli rätt kul de me :)

Nu blev ja plötsligt sjukt trött och ha som inge mer vettigt att skriva om ! Får se när vi får tillgång till dator nästa gång, då ha ja förhoppningsvis lite intressantare stuff att informera er om :) Men sköt om er så länge, de tänk vi göra !


Ciao


Prepping

Känns som att tiden springer ifrån mig, samtidigt som den står stilla. Nedräkningen till resan började för längesen och de känns som att ja ha gått och sagt snart snart snart väldigt länge, men inte faan blir de snart ! Fortfarande 11 dagar kvar till avresa. Trots denna eviga väntan springer vardagarna förbi mig, känns som att dom två senaste veckorna ha passera på typ tre dagar. Konstig känsla !

Förra helgen var de Lastbilsträff här i lilla Natursköna. Sjukt mycke folk i svängarna ! Så på fredan va vi ner en sväng på kvällen och kikade läget och sen på lördan blev de fest. Hade väl relativt kul, men försatte mig själv i en lite halvknivig situation. Tur vi snart sticker ;)

I onsdas körde vi Halv åtta hos mig, hos Mimmsor. Kan inte säga annat än att jag hade en hemskt trevlig kväll och de bjöds på sjukt gof midda :)

Igår blev de i alla fall kos med brudarna och Denna och Orre uppi stugan. Årets och sommarens sista grillning, mums. Vi åt, spelade lite spel och skrattade en massa. Sen idag har vi varit och firat lilla Novalee som fyller 1 år imorn. Helt sinnes att den lilla krabaten har hunnit bleve så stor ! Efter de har de varit grundplanering och listskrivning som stått på schemat. Jag och mitt resesällskap, Majs och Lyddis, ha sutte och skrivit lista efter lista och försökt komma fram till ett upplägg på resan. Så nu ska de mesta vara klart, lite shopping och packningen som väntar :)


Ciao


Jag, Fikan & Lyddis med Idols cowboy ;)


Halv åtta hos Mimmsor, till förrätt: Grillad avocado på skagentoast :)


Halv åtta hos Mimmsor, till varmrätt: Marinerad fläskfilé med potatisgratäng med västerbottenost och hemmagjort vitlökssmör :)


Halv åtta hos Mimmsor, till efterrätt: Panacotta med hallon och blåbär och fruktspett med smällt choklad :)

RSS 2.0