Ho Chi Minh City

Vi ar som sagt i Vietnam. Och nar vi anlande sa fick vi veta att det ar nyar har denna veckan, sa typ allting ar stangt - trodde vi ja! Vi spenderade juh forsta natten pa ett konstigt hotell och aven fast vi kom fram sent pa kvallen sa var vi tvungna att utforska staden. Den delen vi hamnat i ver inte mycket till stad inte. Det var mycket folk ute pa gatorna och firade, men allt var stangt och det var praktiskt taget omojligt att hitta nagot att ata. Tror aven att vi var de forsta turisterna nagonsin i denna del for alla var verkligen facinerade av oss. Alla kollade underligt, hejade och ville ta pa oss. En mycket skum kansla, men vi kande oss som kandisar och vi bara gick omkring och log, vinkade och sag trevliga ut.

Idag sov vi ratt lange eftersom somn ar nagot vi inte fatt mycket av under resan. Sen tog vi vart pick och pack och letade oss vidare. Att fraga efter hjalp ar helt lonlost, vietnameser kan ingen engelska, dom forstar inte ens orden  water och appel. Sa vi fick syn pa ett par som sag turistiga ut och sprang fram. Dom hjalpte oss med vart vi skulle ta vagen och fangade aven en taxi at oss. Sa kom vi till det sa kallade backpackerdestriktet och har var mycket mer turister. Lyckades, efter 2-3 timmars konkande av tung packning, hitta ett litet mysigt hotell dar vi checkade in. Och som vanligt fick vi rummet hogst upp, sa det var bara att slapa vaskorna uppfor.

Sen har vi mest bara strosat omkring och njutit. Kan juh bara saga det - HELVETE VA ASIATER! Eftersom det ar nyar sa ar alla ute och alla kor moppe och inte finns det nagra trafikregler heller, storst gar forst! Att ta sig genom folkmassorna ar praktiskt taget omojligt och har och var i massorna ser man folk som blir attackerade av ficktjuvar. Att ta sig over vagar ar HELT omojligt. Varan taktik ar att haka pa vietnameser nar dom korsar mellan bilar, bussar och tusentals mopeder. Det ar faktiskt ett under att vi lever och inte har blivit pakorda. Sag forresten igar hur en mamma och hennes 2 barn stop/krockade med moppen. Ett av barnen fick mopeden over sig och det bara forsade blod fran huvet, hemskt otrevligt att se en olycka sa nara.

 

Vad som hander harnast ar som vanligt ovisst. Ska i alla fall forsoka ta oss vidare uppat i landet imorn och det kan mycket val tankas att forsta stoppet blir Hoi an, men vi far se. Blir kvar i Vietnam i 15 dagar innan vi reser vidare mot Kambodja och pa dessa 15 dagar ska vi hinna se - Nha Trang, Hoi an, Halong Bay och Hanoi. Sa om det ar nagon som har tips pa vad man kan se och gora pa dessa stallen, skriv en liten kommentar.


Kommentarer
Postat av: lydia

ÅHH det är så roligt att läsa! :D Fan va sjukt allting verkar haha, men väldigt skoj endå! Längtar såå efter dej <3 take care!

2010-02-14 @ 16:49:44
URL: http://libbiya.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0