Extremt bra framforhallning

Befinner oss just nu i Nha Trang, men vagen hit var inte helt latt. Pa senaste tiden har vi latit snalheten ta over och darfor hamnar vi i hemskt konstiga situationer. Vi bestamde oss i alla fall for att ta bussen fran Ho Chi Minh till Nha Trang och tog darfor en taxi till busstationen, eftersom det ar billigare att kopa biljetter dar an att ga till en turistbyra. Nar vi kom fram sa var dom fleta bussarna redan fulla, men vi lyckades hitta ett foretag som fortfarande hade biljetter. Vi forsokte fraga nar bussen skulle ga och hur lang tid det skulle ta och pa grund av den daliga engelskan sa trodde vi att det skulle ta ungefar 3,5 timme. Skitbra tyckte vi, eftersom det da inte skulle bli sa sent och vi skulle ha gott om tid att leta efter ett boende nar vi kom fram. Vi satt oss pa bussen och fick vanta i ett par timmar eftersom den tydligen inte skulle ga forns klockan 16.00. Nar vi borjade aka somnade jag pa 2 sekunder och nar jag, efter ca 30 minuter, vaknade till liv sa fick jag till min forvaning se att hela bussgolvet ar fullproppat med vietnameser. Da gick det upp for oss att vi hade rakat hamna pa en lokalbuss, vilket innebar att man tranger in sa manga man bara kan i bussen och det spelar absolut ingen roll om folk sitter pa varandra eller ligger i hogar. Som vi skrattade alltsa, men hemskt glada var vi for att vi hade hunnit fa riktigt sittplatser. Efter 4 timmar sa borjade vi tycka att det var lite konstigt att vi annu inte var framme, sa vi forsokte oss pa att fraga igen och vi tolkade svaret som att det var 2 timmar kvar, men icke. Han menade sjalvklart att vi skulle vara framme 02.00, sa hela bussturen tog alltsa 10 timmar. Tog i alla fall en taxi fran busstationen till backpackingcentrum har i Nha Trang och precis som vi trodde var i princip allting stangt. Sa lite halvt panikslagna over att vi skulle behova campa pa gatan hann vi bli! 

Till var raddning dok en skum kanadensar upp fran ingenstans. Han va gammal och tjock och det kandes ytterst obehagligt att vandra omkring me honom, men han vill saklart bara hjalpa oss. Han tog oss till sitt hotell och horde om det fanns rum, men icke. Da forsokte han med att vi skulle ta hans rum och han skulle sova pa nan soffa i receptionen, men det ville vi absolut inte gora, sa vi vandrade vidare och fick hjalp av en liten vietnamesisk kvinna. Hon tog oss till ett litet hotell, vackte personalen och allt sag ljust ut for varan del. Men tydligen hade dom inte nagra rum forns klockan 11.00 nasta dag, sa vi fick helt enkelt lagga oss pa golvet och i soffan i deras reception, haha! Kandes som en bra losning just da, men nar man vaknade av att nyfikna turister stog och skrattade at oss sa blev det genast lite olustigt. Men vi stannde i alla fall pa det hotellet och ska bo dar i 2 natter till. 

Nha Trang ar forresten en mycket farlig stad har vi forstatt. Mycket droger, tjuvar och prostitution! Alla varnar oss hela tiden och sager att vi inte fa bara rnt pa vrdesaker och mycke pengar. Vi fick aven uppleva en liten insident igarkvall. Vi hade satt oss ner hos en frisor for att bli ompysslade och helt plotsligt kommer en man och kutar forbi ute pa gatan, efter sig har han en moped och massa man som jagar honom med machetes (stavnng?!). Lite kusligt var det, sa vi forsoker vara sa forsiktiga vi bara kan, men dom ar sluga i det har landet vill jag lova och inte ar dom smarta nog att dolja det heller. 

Vet inte riktigt vad som hander harnast. Tanken var juh att vi kulle ta oss norrut, upp till Halong Bay och Hanoi, men stotte pa nagra svenskar som precis kommit fran Hanoi och dar var det bara 10 grader, sa det kandes inte jattelockande. Vi far helt enkelt se vart vi tar vagen, finns juh manga stallen att upptacka!

Turkeybrudar - idag skulle ni ha vare med minnsann. Vagorna ar galna har och jaklar va man far kampa. Tror att dom var ca 2-3 meter hoga och vi hade inte en chans, vi tumlade runt som sma vantar och bikinin vagrade sitta dar den skulle. Fikan, du skulle alskaatt bada har, darfor har jag legat i vattnet och plaskat hela dan :D



Den tata mopedtrafiken. 



Mer mopeder, bara mopeder overallt.



Aven detta en knepig situation. Vi fragade efter en toa och en kille skulle visa oss, men nar dorren oppnades sa danade musiken ut. Konstig toa tankte vi, men det visade sig vara en gomd nattclub x) Tankte vanda om, men ett par fran Hawaii skulle promt bjuda oss pa ol, sa vi stannade ett tag och dansade loss med bruden i sallskapet :)



Sahar fick vi alltsa sova forsta natten i Nha Trang, mycket mysigt ;)  


Kommentarer
Postat av: Brorsan

Asså när man är slug behöver man väl inte dölja det också. !?

Sitter här och försöker föreställa mig er i den där bussen full med asiater. :)

2010-02-17 @ 21:26:37
Postat av: lydia

HAHAH! fyfan vad konstiga situationer ni hamnar i! verkar så härligt. Och OM jag hade velat kämpat mot vågorna med dej! på turkeyresa fronten står det still.. men uppdaterar dej så fort vi vet nåt! NJUUUT du bara <3 puss gumman

2010-02-17 @ 22:36:00
URL: http://libbiya.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0