Mekong Delta

02.00 gick bussen fran Mui Ne mot Ho Chi Minh och darifran skulle vi vidare mot Mekong Delta kl. 07.45. Och nog hade vi lyckats lite battre denna gang. Bussen var i tid, men platserna rackte inte riktigt till. Annie fick sa lov att sla sig ner pa golvet, men hon var nog den enda denna resa. I och for sig sa korde vi ifran 2 turister som kuta efter och slog pa bussen, men det var endast vi som markte av detta. Vi kom i alla fall fram till Ho Chi Minh som beraknat, men inte tusan slappte dom av oss pa ratt stalle heller. Utan vi fick ta vart pick och pack och fraga oss fram, men vi hade juh lite marginal sa det var ingen fara.

08.00 gick bussen mot Mekong Delta, var nuvarande destination. Det vi inte hade tankt pa var att vi bokat en 3dagars tur med fullproppat schema. Vi tankte att vi skulle aka till Mekong, checka in pa hotellet och fa rora oss fritt, men icke! Bussturen tog 2 timmar och sen var det bara att kora igang. Vi besokte 3 oar, gjorde en cykeltur, somnade i varsin hangmatta, for tillbaka till fastlandet och besokte nagon slags tradgard, sen bar de av mot "farjan" som skulle ta oss till hotellet. For det forsta sa trodde vi att bussturen till hotellet skulle ta 10 minuter, men den tog 2,5 timme och for det andra sa dom att vi skulle aka farja, men vi tyckte mer att det sag ut som en trabat med bankar i. Men vi tog oss juh fram i alla fall och det ar val huvudsaken. Som vanligt hamnade vi pa oversta vaningen pa hotellet och hiss existerar tydligen ingenstans, men vi njuter av all traning vi kommer over.

Dagen har overlag varit valdigt bra. Hade nog varit roligare om vi varit pigga och alerta, men det gick juh det har med. Vi har fatt smakat nat valdigt nyttigt honungste, varit pa fruktprovning med underhallning, akt bat pa en liten smal kanal, sett pa hur man gor kokosgodis m.m. Dessutom hade vi varldens skonaste guide. En ung tjej som tydligen alskar att sjunga och tar varje tillfalle hon far till en skonsang. Inte kunde hon sjunga, men det var valdigt underhallande att ha nan som mitt i sjalva guidningen borjade gorma ut toner. Trevlig dag och an sa lange tycker vi om Mekong. Far se hur det gar att ta sig upp imorn bara, dagen borjar tydligen med frukost kl. 07.00, men for mig och Pats ska det inte vara nagot problem och vi har blivit valdigt vana att slapa dom andra ur sangen pa morgonen.

For ovrigt sa ser det ut som att jag och Pats lider av nagon slags hudsjukdom. Dom dar vattenblasorna forvandlades snabbt till hard hud och nu har ansiktet borjat falla av. Vi ser forjavliga ut, men vi lyckades roa alla pa turen idag i alla fall ;)

 

Face of ;o

 



I vantan pa kanalbaten :)



Kanalbat :)



Vi fick lana rishattar pa farden :D



:)



Annie, Bell och var stortskona guide :D

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0