Atlanta

Tog oss iväg i rätt god tid från Gaffney i måndas. Hade juh inte allt för många mil kvar till Atlanta och skulle inte träffa våran "host" förns kl 6, men tänkte ändå att vi skulle hinna kika runt lite i stan själva först. Så vi tuffade på och tog oss fram nånstans där mitt på dan. Hittade parkering och sen var det bara att börja vandra !!

Atlanta är en väldigt speciell stad. Hela staden är som en mix av superfina områden och riktiga jävla slumområden. Vi bodde i Midtown, vilket var ett av dom finare områdena, men när vi var ute och strosade så hamnade vi helt plötsligt i ett kvarter där uteliggare och drägg flockades i gatuhörnen. Kändes verkligen inte som en säker stad att vandra runt i på egen hand, men dagstid gick det ändå helt okej !

Efter att ha utforskat i några timmar var det dags att träffa våran "host". En supertrevlig kille som hette Jason ! Han bodde i en stor skitfin lägenhet där vi fick oss ett eget rum, eller ja, vi fick ta hans rum medans han sov på soffan. 

Första kvällen då vi kom så gick vi till Piedmont Park och kastade frisbee medans vi lärde känna varann lite bättre. Sen satt vi oss på en mysigt litet uteställe där i parken och lyssnade på ett band som spelade och senare vandrade vi hemåt och blev sittandes i köket och surrade i ett par timmar. Jason hade rest sjukt mycket runt om i USA, så han kom med supermånga tips och ritade till och med en egen karta till oss :)

Dag två i Atlanta blev även den på egen hand. Vi vandrade ner till Downtown och besökte World of Coca-Cola, världens största akvarium och CNN-huset. Blev en produktiv dag som avslutades med middag tillsammans med Jason på IKEA ;D

Vi har verkligen trivts i lägenheten i Atlanta, men det enda problemet var Jasons rumskompis. En 50årig bög som hette Bob och jobbade hemifrån. Tror egentligen att han var en väldigt trevlig bög, men han såg precis ut som en lönnmördare och han log inte en endaste liten gång under hela tiden vi var där. Så vi kände oss lite uttvingade på morronen och vågade knappt gå hem på eftermiddan, men det gick juh bra ändå !! Ett stort plus var att han hade 2 hundar som jag kunde passa på att mysa med :)

Atlanta-besöket avslutades imorse med att besöka Martin Luther King Jr Memorial. 


Ciao
















OS-facklan


Här är slutstationen på World of Coca-Cola. 60 olika smaker av dricka från hela världen :)


Såklart bestämde vi oss för att testa exakt allihop, kan säga att vi inte mådde speciellt bra när vi var färdiga !












Huset där Martin Luther King Jr växte upp :)













 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0