Uppdatering från Norge

Resan hit var otroligt lång och dryg, men vi tog oss fram efter många om och men. Stannade juh i Östersund för att Pats skulle på intervju, tog en aning längre tid än va vi räknat med. Men sen fortsatte vi vår resa mot Oslo. Mellan Östersund och Särna fastnade vi bakom ett hus och fick köra 20 km/h i ca. 5 mil, meget drygt. Då kröp de i kroppen på mig kan jag lova ! Sen tog vi oss över Särnafjälle, genom renflockar och nästa stopp blev i Sälen, för en burgare. Sen körde vi non stop resten av vägen. I Norge bjöds vi på spöregn och vägarna såg ut som sjöar, men de klararde vi galant, tog bara lite längre tid. Väl framme i Oslo började vi självklart virra runt bland alla gator och GPS-Doris va då faan inte till nån större hjälp. Enda vägen hon kunde för oss på va nog den enda vägen i hela Oslo som var avstängd, så vi fick på egen hand lotsa oss fram till vandrarhemmet. Men hör och häpna, när vi kommer fram till vandrarhemmet så har dom tydligen inget rum till oss där, så dom uppgraderar oss till sitt hotell istället. Kan säga att vi sov som kungar i våra mjuka fluffiga hotellsängar ;)

Idag har vi varit sjukt effektiva, som planerat. Virrat runt en massa har vi också gjort, men måste juh få säga att vi är rätt grymma som alltid lyckas komma rätt på nåt vis. Vi började i alla fall dagen med att gå på Skattekontoret för att kirra våra D-nummer, men tydligen var vi tvungna att ha ett jobb innan vi kunde ansöka om de, stro besvikelse. Men sen ryckte vi upp oss och kontaktade mäklaren och ringde på en till lägenhet för att ordna visningar, gick toppen. Sen bar det av ut på stan för att leta jobb ! Var inte alls lika farligt som jag hade föreställt mig att de skulle vara. Vi träffade även en svensk tjej som vi fick lite tips av, så imorn blir det en heldag med jobbsök och på kvällen ska vi åka och kika på en lägenhet.

Kom precis hem från en lägenhetsvisning och besvikelsen är stor. Näe, men lägenheten var helt okej, men den var ganska skabbig, inte möblerat som vi trodde och de luktade konstigt. Så den blir de nog inte !


Ciao

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0